Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Érdekességek

Lemondott három Michelin-csillagáról a sztárséf! Nem bírta a nyomást

Sébastien Bras
Sébastien Bras a délnyugat-franciaországi étterem, a Le Suquet konyhafőnöke önként mondott le a Michelin-csillagról, mert úgy érezte, az elismeréssel túl nagy nyomás nehezedik rá.

Sébastien Bras sztárséf, a három Michelin-csillagos délnyugat-franciaországi Le Suquet konyhafőnöke úgy döntött, lemond a legmagasabb minősítésről, mivel túlságosan nagy nyomást jelent számára naponta megfelelni a tökéletesség szimbólumát jelképező elismerésnek.

Az étterem még 1999-ben kapta meg a legjobb minősítést, így egyike volt Franciaország 27, három Michelin-csillagos éttermének, a Michelin-kalauz szerkesztői azonban – tiszteletben tartva a döntést – a 2018-as kiadványban már nem szerepeltetik a vendéglátóhelyet – írja az MTI.

„Miközben elégedettséggel tölt el, hogy megnyered a hőn óhajtott elismerést, hatalmas nyomás alatt vagy, hogy mindig megfelelj az előírásoknak. Évente háromszor keresnek fel az ételkritikusok, de soha nem tudod, mikor. Bármelyik felszolgált ételt megkóstolhatják. Ez azt jelenti, hogy a konyhádat napontaelhagyó 500 étel közül egyet elbírálhatnak” – mondta Bras, aki inkább a vendégeit szeretné elkápráztatni, és azt sem bánja, ha a döntése miatt a jövőben kevésbé lesz ismert.

A 46 éves sztárséf hangsúlyozta, hogy továbbra is el fogja kápráztatni vacsoravendégeit, de anélkül, "hogy azon agyaljon, vajon megfelelnek-e ételei a Michelin-inspektoroknak".

Így dolgozik a séf:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.