Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Lencseleves gazdagon recept
Lencseleves gazdagon
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Klasszikus korhelyleves recept
Klasszikus korhelyleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Virslis lencsesaláta recept
Virslis lencsesaláta
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Újévi lencsefőzelék recept
Újévi lencsefőzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lencseleves kolbásszal recept
Lencseleves kolbásszal
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Az életmentő, gyors alapanyagok sorában előkelő helyet foglal el a leveles tészta, amelyből rengeteg fogást készíthetünk, viszonylag tempósan.

A leveles tésztából szerencsére egyre többféle kapható, míg egy évtizede csak fagyasztott változatban juthattunk hozzá, ma már azonnal használható, sósabb és édesebb friss válfajai szinte minden nagyobb bolt hűtőpolcain megtalálhatóak.

A leveles tésztából klassz reggeliket kreálhatunk. Semmi más dolgunk nincs, mint a friss tésztát nagyobb négyzetekre vágni, majd az olajjal finoman kikent muffinsütő kapszlijába helyezni, finoman belenyomkodni, s felvágottal, sajttal megtölteni, majd egy tojást ráütni. Az egész mehet is a sütőbe, s nagyjából 20 perc múlva már kész is a pazar reggeli, akár nyolc főre.

A különféle főzelékek mellé szintén kínálható ilyen kosárka, sőt attól függően, hogy mit töltünk bele, a sós sütemények között is megállja a helyét. Jó megoldás lehet például, ha sűrű, jó fokhagymásan elkészített, tojással elkevert spenótot teszünk bele, s azzal sütjük össze.

A leveles tésztát csíkokra vágva is kisüthetjük. Egy kis mediterrán fűszer a tetejére és máris kész a tökéletes kísérője a paradicsomlevesnek. Ha sajttal hintjük meg, akkor pedig bármilyen más krémleveshez vagy akár salátához is kínálhatjuk.

A sajttal, köménnyel vagy magvakkal hintett leveles tészta a hirtelen jött vendégek várásához is tökéletes. A kinyújtott leveles tésztát csak meg kell kenni egy elhabart tojással, ha olyan az alap, akkor finoman meg kell sózni, s már mehetnek is rá a különféle magok, szezámmag, lenmag, tökmag, ami épp akad. Ezután késsel vagy derelyevágóval csíkokra kell szabni, s pillanatok alatt megsülnek az ízletes, ropogós rudak.

Édes formában is könnyedén elkészíthetünk belőle szinte bármit. A kinyújtott lapot megkenhetjük kakaós krémmel, majd feltekerve csigákat szelhetünk belőle. A háromszögre vágott, feltekert tésztából afféle croissant születhet, míg a kinyújtott, vajkrémmel vagy édes sajtkrémmel megkent és gyümölccsel gazdagon megpakolt leveles tészta pillanatok alatt pitévé nemesedhet.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.