Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Alapételek

Olasz klasszikus egy kis tavaszi csavarral: így készül a zöldborsós carbonara

Az egyik legfinomabb, legkrémesebb tésztaétel a carbonara, nem csoda, hogy rengetegen imádják. Ezúttal egy tavaszias változatban, zsenge zöldborsóval készítettük el. Íme a pontos recept!

A ropogós bacon és a krémes parmezán tökéletes párosát még jobbá teszi a friss zöldborsó ebben a csodás carbonara spagettiben. Mindenképp próbáld ki, amíg tart a szezon, mutatjuk a receptet!

A zöldborsótól friss és tavaszias lesz a szuper krémes carbonara /Fotó: Vidék íze magazin
A zöldborsótól friss és tavaszias lesz a szuper krémes carbonara /Fotó: Vidék íze magazin

Így készül a zöldborsós carbonara

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagettitészta
  • 15 dkg szeletelt bacon
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg zöldborsó
  • bors
  • 3 db tojássárgája
  • 4 ek. reszelt parmezán sajt

Elkészítése:

  1. A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, úgy, hogy a főzőléből két decit megőrzünk.
  2. Csíkokra vágjuk a bacont, és egy nagy serpenyőben kipirítjuk. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, egy percig sütjük együtt, kevergetve. Ha már szépen illatozik a fokhagyma, ráöntjük a félretett két deci tésztafőző vizet. Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg a borsó meg nem puhul.
  3. A tojások sárgáját egy tálban összekeverjük a reszelt parmezánnal. A zöldborsós serpenyő alatt kicsire vesszük a hőfokot, folyamatos keverés közben hozzáöntjük a parmezános tojássárgáját, jól átkeverjük. Beleöntjük a kifőzött spagettit, ezzel is összeforgatjuk, és még 2-3 percig főzzük együtt. Azonnal tálaljuk.

Recept és fotó: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.