Az egyik legfinomabb, legkrémesebb tésztaétel a carbonara, nem csoda, hogy rengetegen imádják. Ezúttal egy tavaszias változatban, zsenge zöldborsóval készítettük el. Íme a pontos recept!
A ropogós bacon és a krémes parmezán tökéletes párosát még jobbá teszi a friss zöldborsó ebben a csodás carbonara spagettiben. Mindenképp próbáld ki, amíg tart a szezon, mutatjuk a receptet!
Így készül a zöldborsós carbonara
Hozzávalók:
40 dkg spagettitészta
só
15 dkg szeletelt bacon
4 gerezd fokhagyma
20 dkg zöldborsó
bors
3 db tojássárgája
4 ek. reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, úgy, hogy a főzőléből két decit megőrzünk.
Csíkokra vágjuk a bacont, és egy nagy serpenyőben kipirítjuk. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, egy percig sütjük együtt, kevergetve. Ha már szépen illatozik a fokhagyma, ráöntjük a félretett két deci tésztafőző vizet. Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg a borsó meg nem puhul.
A tojások sárgáját egy tálban összekeverjük a reszelt parmezánnal. A zöldborsós serpenyő alatt kicsire vesszük a hőfokot, folyamatos keverés közben hozzáöntjük a parmezános tojássárgáját, jól átkeverjük. Beleöntjük a kifőzött spagettit, ezzel is összeforgatjuk, és még 2-3 percig főzzük együtt. Azonnal tálaljuk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.