Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Alapételek

Tejfölös-tárkonyos savanyú krumplileves, ahogy a nagyi készítette

A krumplileves egy egyszerű, sokak által kedvelt fogás, amely a magyar konyha alapételei közé tartozik, és számos változatban készülhet. Mi most egy tárkonnyal ízesített receptet hoztunk.

Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki evett a nagyinál krumplilevest, hiszen ez tipikusan az az étel, ami minden magyar háztartásban felbukkan az étlapon. Kevés hozzávalóból, rövid idő alatt elkészíthető, és számtalan módon variálható. Van, ahol húst, főleg kolbászt vagy szalonnát tesznek bele, máshol zöldségekkel gazdagítják, például sárgarépával, zellerrel vagy gombával. Receptünkben a tejföl teszi kicsit krémessé a levest, a tárkony pedig pikánssá varázsolja az ízét.

Tejfölös-tárkonyos savanyú krumplileves / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Elkészítési idő: 40 perc

1 adag: 240 kcal 

Hozzávalók: 

  • 6-8 db közepes krumpli 
  • 3 db kisebb sárgarépa 
  • 1 db nagy vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 kis csokor friss vagy 1 kávéskanál szárított tárkony 
  • 1-2 evőkanál tárkonyecet 
  • 3 db babérlevél 
  • őrölt pirospaprika 
  • 3 dl tejföl 
  • 1,5 evőkanál liszt 
  • zsiradék 
  • só 
  • bors 

 Elkészítés:

  1. Meghámozzuk és finomra vágjuk a vöröshagymát, hozzányomjuk a fokhagymát. Kevés zsiradékon elkezdjük együtt dinsztelni.
  2. Közben meghámozzuk a krumplit, centis kockákra vágjuk, rádobjuk a párolódó hagymákra. Kis idő múlva rádobjuk a megtisztított, felkarikázott sárgarépát is, és együtt puhítjuk. Lehúzzuk a tűzről, elkeverünk benne egy jó evőkanálnyi őrölt pirospaprikát. Felhúzzuk körülbelül egy liter vízzel.
  3. Visszatesszük a vízzel, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk és borsozzuk. Felforraljuk, majd kis lángon főzzük tovább.
  4. Ha már majdnem puhák a zöldségek, a lisztet kikavarjuk egy kis hideg vízzel, majd összevegyítjük a tejföllel, és behabarjuk vele a levest. Hozzászórjuk az összevágott tárkonyt, és pár percig forraljuk együtt. Végül ízlés szerint savanyítjuk tárkonyecettel. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.