Mákos guba  recept
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Karácsony

Mézeskalácsból reggeli? Így készíts mézeskalácsos zabkását pillanatok alatt az ünnepekre

Mézeskalácsos egyéjszakás zabkása, az ünnepi reggeli /Fotó: Shutterstock
A zabkása az egyik legjobban variálható reggeli alapanyag. Készíthetjük natúr verzióban, de ízesíthetjük is a kedvünk szerint bármivel. Szó szerint bármi jól áll a zabkásának, így karácsony közeledtével adja magát, hogy ünnepire hangoljuk a reggelit is!

A zabkása (és az alapját adó zabpehely) lassan felszívódó szénhidrát, így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, és hosszú időre teltségérzetet szolgáltat. Nem mellesleg kitűnő a tápértéke, és jót tesz az emésztőrendszernek, kiváltképp a bélflórának. Érdemes tehát rendszeresen fogyasztani zabkását, akár karácsonykor is!

Mézeskalácsos egyéjszakás zabkása, az ünnepi reggeli /Fotó: Shutterstock
Mézeskalácsos egyéjszakás zabkása, az ünnepi reggeli /Fotó: Shutterstock

Így készül a mézeskalácsos, karácsonyi zabkása!

Az overnight oats, azaz egyéjszakás zabkása azért is szuper, mivel nem kell főzni. Elég csak előző este összekeverni a hozzávalókat, betenni a hűtőbe és másnap reggel frissen kivéve már fogyaszthatjuk is! A mézeskalácsos zabkását készíthetjük tejjel vagy növényi alternatívával, kerül bele joghurt és chia mag is, mely szintén remek hatással van az emésztésre.

Egy műanyag dobozkában vagy ételhordó edényben keverjünk össze 10 dkg zabpelyhet, öntsük fel 2 dl tejjel vagy növényi alternatívával, adjunk hozzá egy evőkanál görögjoghurtot, egy teáskanál chia magot, egy teáskanál mézet vagy juharszirupot, pár csepp vaníliakivonatot és mézeskalács fűszerkeveréket. Ezt akár mi is elkészíthetjük: egy kávéskanál fahéj, őrölt gyömbér és őrölt szegfűszeg felhasználásával.

Az egészet jól keverjük össze és tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap tejszínhabbal, gyümölcsökkel, sőt akár morzsára tört mézeskaláccsal is díszíthetjük.

ÍGY KÉSZÍTHETSZ RÖGTÖN PUHA MÉZESKALÁCSOT >>>

Rögtön puha mézeskalács recept
Rögtön puha mézeskalács recept

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.