Nemcsak az akciókat és szórólapokat érdemes nézni, ha vásárolunk, hanem azt is, hogy mikor kerülnek a hűtőbe a közeli lejárat miatt leárazott húsok és tejtermékek.
A boltok ugyanis a selejt mérséklése miatt a rövid szavatossági idejű termékeket (húsokat, halakat, tejeket, pékárukat és zöldségeket) egy-két nappal a lejárat előtt már csökkentett áron kínálják. Az „akció" lehet 20-30, de akár 50% is, így érdemes résen lenni.
A hazánkban működő boltok különböző rendszer szerint csökkentik a termékek árait, az Aldiban azonban két út a jellemző. A boltban a napi zárórához közel, azaz a nap végén árazzák le a húsokat, halakat, vagy pedig nyitás előtt ütik rá a termékekre a jól ismert narancssárga címkét. Mindkét módszernek az az eredménye, hogy a reggeli órákban találhatjuk meg a hűtőben az értékcsökkentett termékeket.
A dolgozók folyamatosan ellenőrzik, hogy ezeknek a kényes termékeknek hogyan alakul a szavatossági ideje, így naponta frissül és változik a kínálat. Annak érdekében, hogy biztosan rátalálj a leárazott termékekre, érdemes körülnézni a boltban, vagy megkérdezni az eladókat, mikor árazzák le a közeli lejáratú húsokat, tejtermékeket, és ha tudod, igazítsd ehhez a bevásárlást.
A leárazott húsokkal és halakkal ugyanis több száz forintot megspórolhatsz, és már egy egyszerű 20%-os akció is sokat csökkenthet a bevásárlás végösszegén. Nem beszélve arról, ha a húst esetleg féláron kínálják, akkor ugyanis máris jelentősen olcsóbb lehet az ebéd.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.