Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Ez év májusában különös levelet kaptam az egyik olvasónktól, Krisztinától. Azt írta, hogy néhány hete bukkant rá a Morzsálóra. Amikor a kézműves szakkörünk kapcsán azt olvasta, hogy bízunk abban, hogy idővel egyre többen fogják támogatni a gyerekeket, remek ötlete támadt.

Levelezni kezdtünk, és Krisztina felajánlotta, hogy a templom címére elküld egy doboznyi színes bőrt bízva a kreativitásunkban és az ügyességünkben. A csomag néhány nappal később meg is érkezett. Piros, sárga, lila, zöld, kék, csíkos, pettyes és virágos puha bőrlapok voltak benne, a csomag tetején pedig sablonok: pici pénztárca, nyakba akasztható bőrbugyor és gyöngyökkel kivarrt karkötő. Határtalan örömöt éreztünk a sok szép anyag és a gondos csomag láttán, és ismét visszaigazolni láttuk azt, hogy amiért dolgozunk, a Jóisten szerint is helyes.

Ezúton szeretnénk a gyerekek, a lelkésznő, a szülők és a magunk nevében is megköszönni Krisztinának a sok szép alapanyagot, és hogy gondolt ránk - az ország másik végéből!

Mivel a legutóbbi szakkörön nagyon nagy sikert arattunk a gyöngyfűzéssel, úgy gondoltuk, ezúttal ötvözzük a bőrözést a gyöngyözéssel, és amint a képek is bizonyítják, nem döntöttünk rosszul. A gyerekek csodás pénztárcákat, bugyellárisokat készítettek, amelyeket gyöngyös zsinórokra fűztek fel, így akasztották a nyakukba két kezük munkáját.

Zsiga és Árpika is részt vettek a programon. Zsiga - újdonsült barátaival, Zsuzsával (aki mellesleg a kolléganőm), és Katával (Zsuzsa húgával) - egyszerre három láncot is fűzött magának. A leghosszabb, szívárvány színű láncra pedig egy lazacszínű bugyelláris került. (Mint később megtudtuk, ez nem egy közönséges, hanem egy speciális, mogyoró és diógyűjtő kis zsákocska lett. :o))

Árpinak - tekintettel arra, hogy még csak egy lelkes 3 éves kisfiúról van szó - egy kicsit besegítettem, és készítettem neki egy sárga zsákocskát.

Cikk-cakk ollóval kivágtunk egy kör alakú bőrdarabot, amelyet Ká egy bőrlyukasztóval kilyuggatott. A lyukakon keresztül színes zsinórt és gyöngyöket fűztünk rá Árpikával, majd a végén összehúztuk a zsinórt, és a zsákocska összezárult.

Niki egy lila szőrös anyagból kistáskát készített magának. Kivágott egy téglalap alakú bőrdarabot, amelyet a szélein hobbiragasztóval összeragasztott. Ezután egy zsákvarró tűvel gyorsan végigvarrtam az anyagot a biztos tartás érdekében, majd Niki lila, fehér és rózsaszín gyöngyökből a táska színével harmonizáló díszt fűzött, amit aztán az anyagra erősítettünk. :o))

A gyerekek csodaszép zsákocskákat, pénztárcákat és ékszereket terveztek, és türelmesen addig dolgoztak minden egyes darabbal, amíg az el nem készült. Ká nem győzött kattogtatni a gépét. :o))

Az idősebb lányok a pénztárcák mellett trendi gyöngyökkel díszített gyűrűket és karkötőket is fűztek maguknak. :o)

Szilvi anyukája, Mari pedig megmutatta, hogyan lehet 3D-s virágokat készíteni a finom, puha bőrlapokból. A virágok szirma az anyag súlya miatt ugyan kissé lekonyult, de mindenkinek nagyon tetszett. Mari szerint krepp papírból érdemes ilyen virágot készíteni. Megfogadtuk az ötletet, és bizton állíthatom, hogy tavasszal visszatérünk rá!

Remek hangulatban telt a bőrözős szakkörünk, és örömmel konstatáltuk, hogy rendkívül tehetségesek és ötletesek a "gyerekeink". Mónika, a lelkésznő is meglepett minket, mert a kis épületbe lehozott egy magnót, amelyből keresztény gyermekzenét játszott le a szakkörösöknek...
...akik a legnagyobb meglepetésünkre vékony kis hangjukon - miközben ollóztak, ragasztottak és gyöngyöt fűztek -, végigénekelték az összes dalocskát! :o)))

A foglalkozás végén ezúttal is süti, szörp és tea várta a gyerekeket. Ká és én Mákos-joghurtos muffinokat vittünk, amelyet közvetlenül a szakkör előtt sütöttem.
Hozzávalók: 2 bögre liszt, 1 csomag sütőpor, fél bögre barna cukor, fél bögre étolaj, fél teáskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál darált mák, 2 tojás, 1 bögre gyümölcsjoghurt, fél bögre tej
Elkészítés:
1.) A hozzávalókat egy mély tálban összekeverjük konyhai robotgéppel, majd muffinpapírral bélelt (vagy kizsírozott) muffinsütőbe kanalazzuk a tésztát.
2.) 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük a muffinokat. Porcukorral megszórva, lekvárral vagy magukban tálaljuk őket.

Morzsáló fórum >>>

A Morzsáló korábbi részeiből itt olvashatsz >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.