Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Puncstorta  recept
Puncstorta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Tegnap délután csodaszép ajándékot kaptunk. A doboz pontosan 7 hete, Dorka születésnapja óta állt a munkahelyemen, az asztalon, de csak most jutottunk oda, hogy Ká hazahozza.

Igazság szerint nagyon meglepett, hogy az újságok, könyvek, céges levelek és papírok között egy rózsás papírba csomagolt, hosszúkás dobozka álldogált. Látszott rajta, hogy gondos, szerető kezek csomagolták, szépen bodorították meg rajta a halvány rózsaszín szalagot, és gyöngy betűkkel címezték meg a hozzá tűzött halvány sárga borítékot.
"Mirza, Ká és a kicsi Dorka" - ez állt rajta.

El sem tudtam képzelni, mi lehet benne, de jóleső izgalommal töltött el mindhármunkat a szép kis csomag. Az asztal közepére tettünk, és hosszasan bűvöltünk.
- Nyisd már ki, Mirza - mondta Ká.
- Jól van, még nézegetem egy kicsit - válaszoltam, és tovább totojáztam, hogy még jobban felcsigázzam a férjem érdeklődését.

Óvatosan levettem a levelet, és hangosan olvasni kezdtem.
A levél Bubukától, egy kedves olvasónktól érkezett, aki szívmelengetően szép sorokat írt nekünk. Kiderült, hogy Dorka épp az ő születésnapján, július 18-án született, épp úgy, ahogy titkon magában gondolta karácsonykor, amikor először írtam a várandósságomról. Valami nagyon szépet és különlegeset szeretett volna nekünk adni, ami tükrözi az irántunk érzett szeretetét, ezért saját kezűleg készített nekünk, pontosabban a kis angyalkánknak valamit... :-)

A doboz egy tündéri plüssmackót rejtett. Pihe-puha, pici fülű, gombszemű medvebocsot, akinek a nyakát virágmintás selyemsál díszíti, a bal lábába pedig bele van hímezve Dorka neve.
Tátva maradt a szánk a dobozka lakójától. Csak elképzelni tudjuk, mekkora munka és milyen sok idő lehet egy ilyen gyönyörű ajándékot megvarrni, ráadásul úgy, hogy még csak az öltések nyoma sem látszik. A maci szeme csillog, a bundája pedig olyan finom, mint a selyem. Elképesztően szép munka. Rögtön megmutattuk kis tulajdonosának, Dorkának, aki újdonsült kis barátját hosszasan nézegette, rámosolygott, majd álomba szenderült vele. A mackó is jól megnézte magának a rózsaszín kalapos kislányt, majd ő is elmosolyodott és elaludt. (Hiába, a kicsik napközben is sokat alszanak, pláne, ha egy autóban zötykölődnek.:-)))

Itthon aztán kipakoltuk az autóból Dorkát és a mackót, majd letettük őket a kiságyba, hogy ott aludjanak tovább a délutáni napsütésben. Ők pedig észre sem vették a helyzetváltoztatást: úgy aludtak, ahogy csak az igazán pici csecsemők (és kis barátaik) tudnak. Feltartott kezekkel, édesen és boldogan. :-)))

Kedves Bubuka! Ezúton szeretnénk mind a hárman megköszönni a csodálatos ajándékodat! Megtisztelő arra gondolni, mennyi időt és energiát fektettél ebbe a játékmackóba, és milyen szeretettel varrtad meg a kislányunknak - ezer köszönet és hála érte! A leveled is nagyon megérintett bennünket, el is tettük a kicsi holmijai közé, egyszer, ha nagy lesz, még nagyon fog örülni neki. Köszönjük szépen, hogy vagy, hogy velünk tartasz, és hogy ennyire szeretsz bennünket!
Sok szeretettel: Ká, Mirza és a kicsi Dorka

Morzsáló fórum >>>

A Morzsáló korábbi részeiből itt olvashatsz >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.