Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
... mondják, és őszintén remélem, hogy esetünkben nem fog tévedni a mondás. Ká és én ugyanis még tavasszal elhatároztuk, hogy közös vállalkozásba fogunk, és néhány év alatt komoly üzleti sikereket érünk el. Gondolom, persze, ilyen elhatározás nap mint nap születik az emberek fejében, és ezek jó részéből aztán végül nem lesz semmi, pedig lehet, hogy érdemes a belső sugallatokra hallgatni, és ha valamit nagyon szeretnénk, igenis, véghez kell vinni!

Igaz, még én is csak elméleti síkon nyilatkozhatok, hiszen semmit nem tudok felmutatni, de nagyon bizakodó vagyok, és tele vagyok ötletekkel, hittel és lelkesedéssel. Baba- és gyermekruhákkal, valamint mindenféle ehhez kapcsolódó dologgal szeretnénk foglalkozni, ha már Dorka miatt alapból is nagyon nyitottak vagyunk erre a témára. A háttérmunkálatok már szépen alakulnak, kikérdeztük az APEH-et, a helyi önkormányzatot, a könyvelőnket és Szilvit (aki egyben az ügyvédünk is), hogy milyen papírokra és intézkedésekre van szükség az induláshoz, leszerződtünk a beszállítóinkkal, és elkezdtünk üzlethelyiséget keresni. Minden szépen alakul és körvonalazódik, mi pedig egyre kevésbé férünk el a lakásban a sok szép babaholmitól. :-)

Anyukám Dorkával :-)
Anyukám Dorkával :-)

Dorka nagyon cuki, mindig segíteni szeretne, főleg a pakolásban és a hajtogatásban. Utóbbi még nem megy neki, de a rámolásban mindig teret engedünk neki, így amikor új árut kapunk, vele együtt rakosgatjuk fel a polcokra. Egyenlőre az emeleten álló üres szobát neveztük ki raktárnak, de idővel, az árukészletünk bővülése miatt szeretnénk majd bérelni egy kis raktárat / boltot.

A tervek szerint szeptemberben indulunk majd el, mint az iskola. :-)) Addig még nagyon sok tennivalónk van, és nagyon sok a kérdésünk, de fáradhatatlanul dolgozunk, és gyermeki izgalommal várjuk a nyitást. Menet közben természetesen majd mindenről beszámolok, és felteszek egy csomó képet is! :-)

Ezt a szép ruhát Cinitől, a keresztmamámtól kaptuk
Ezt a szép ruhát Cinitől, a keresztmamámtól kaptuk

Addig is, nézzétek meg, mit főztem-sütöttem a hétvégén!

A leltározás miatt egyszerű, de finom fogásokat terveztem, amiket nem kell őrizni, csak be kell "lökni" a sütőbe, és kis túlzással "maguktól elkészülnek". A szüleink nagyon sokat segítettek, Dorka pedig nagyon boldog volt, hogy újra sokan vagyunk, és nagy a felfordulás.

A paradicsomleves megunhatatlan kedvencünk, de kizárólag sok fokhagymával, apró tésztával és sajttal. Mint mindig, most is a szokásos receptet használtam, annyi újítással, hogy a levesbe morzsoltam egy kis bazsalikomot, ettől még pikánsabb lett.

Paradicsomleves - ahogy mi szeretjük
Paradicsomleves - ahogy mi szeretjük

A paradicsomleves receptjét itt találjátok >>>

Eztán a kedvenc kerámiatálamban mediterrán pulykacsíkokat sütöttem, amivel óriási sikert arattam. Ez egyike azon ételeknek, amiket szerintem nem lehet elrontani, és amit akkor érdemes elkészíteni, ha nincs sok időnk a konyhában szöszmötölni. Hááát, nekem a hétvégén nem túl sok volt, mivel Ká-val és a szülőkkel árut válogattunk, és leltároztunk. (Sosem gondoltam volna, hogy ez ennyire izgi...:-))))

Mediterrán pulykacsíkok - gombával

Hozzávalók: 40 dkg pulykamellfilé vagy comb, kevés olívaolaj, 60 dkg gomba (csiperke), 4 tojás, 2 dl tejszín, 10 dkg olasz keménysajt, 4 paradicsom, só, bors, pulykafűszer
Elkészítés:
1.) A pulykahúst megmossuk, felkockázzuk, és kevés olajon, egy teflonban fehéredésig sütjük.
2.) A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, és a húshoz adjuk (amikor az már kifehéredett). Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pulykafűszerrel, és néhány percig pirítjuk.
3.) Tűzálló tálba tesszük a gombás húst, és a tetején eloszlatjuk a felkarikázott paradicsomot.
4.) A tojásokat felverjük, összekeverjük a tejszínnel, és a gombás húsra öntjük az egészet. Reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Nem igényel köretet a fogás, esetleg egy kis savanyúságot kínálhatunk hozzá. Nekünk volt egy kis savanyúkáposztával töltött uburkánk a hűtőben, még Dorka zsúrjáról maradt, ezzel ettük a pulykatálat. :-)

Mediterrán pulykacsíkok - gombával
Mediterrán pulykacsíkok - gombával

Süteményként igazi unikumot sütöttem: egrestortát. Amikor reggel besétáltam a zöldségeshez, és megkérdeztem, van-e egrese, azt hitte, megbolondultam. Kérdezte, miért pont egres kell nekem, mikor ilyenkor már nincs is. Mondtam neki, hogy láttam egy könyvben, és szeretnék olyan süteményt sütni, amiben egres van. Amúgy nem szeretem az egrest, és emlékeim szerint nem ettem vagy 30 éve...
A zöldséges végül átküldött a közértbe, hogy nézzem meg a fagyasztott gyümölcsök között az egrest, és igaza volt! Vettem két zacskóval, és büszkén cipeltem haza a zsákmányomat, és még az sem érdekelt, hogy a hátitáskámban lapuló fagyos gyümölcs valósággal megfagyasztotta a vesémet, mire az utcánkba értem.

Rácsos egrestorta

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 tojás, 2 evőkanál tejföl, 75 dkg egres
A gyümölcshöz: porcukor
A tetejére: tojássárgája
Elkészítés:
1.) Egy mély tálban összegyúrjuk a tészta hozzávalóit: a lisztet, cukrot, vajat, tojást és a tejfölt, majd a tésztát fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
2.) Az egrest kiolvasztjuk, lecsepegtetjük, és annyi porcukorral összekeverjük, hogy kellemes legyen az íze.
3.) A tésztát elővesszük a hűtőből, 2/3 részét kinyújtjuk, és egy lapos, peremes kerámiatálba simítjuk, a többiből pedig vékony rácsokat sodrunk.
4.) A gyümölcsöt a tésztára simítjuk, a rácsokkal díszítjük, majd a rácsokat tojássárgával megkenjük. Előmelegített sütőbe tesszük a süteményt, és 180 fokon 50 perc alatt megsütjük. Nagyon finom, különleges ízű sütemény. :-)

Életem első egrestortája
Életem első egrestortája

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.