Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora. Októberi menüsorok minden napra!

HETI MENÜ – 2010. OKTÓBER 25 - 31.
Hétfő

Előétel: Gombagulyás
Főétel: Kukoricás-zsályás csirkeragu
Desszert: Rácsos szilvás pite
Vegetáriánus ajánlat: Krémsajtos krumplisaláta

Kedd

Előétel: Franciasaláta fokhagymás-fűszeres stanglival
Főétel: Favágóleves
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Franciasaláta fokhagymás-fűszeres stanglival

Szerda

Előétel: Szilvaleves
Főétel: Darált hússal rakott zöldségek
Desszert: Diós csokigolyók
Vegetáriánus ajánlat: Spárgás spagetti

Csütörtök

Előétel: Zöldségleves
Főétel: Fűszeres hal mandulás mártással
Desszert: Szilva
Vegetáriánus ajánlat: Belga rakott burgonya

Péntek

Előétel: Korhelyleves
Főétel: Szilvásgombóc szilvalekváros öntettel
Desszert: Nagymama süteménye édesen és sósan
Vegetáriánus ajánlat: Szilvásgombóc szilvalekváros öntettel

Szombat

Előétel: Maceszgombócleves
Főétel: Zsolnay töltött karaj petrezselymes párolt rizzsel
Desszert: Kekszes tiramisu-szelet
Vegetáriánus ajánlat: Sült cukkini zöldséges palacsintaágyon

Vasárnap

Előétel: Sajtos fokhagymakrémleves
Főétel: Sörös borjúragu cheddar sajtos gombóccal
Desszert: Csokival és lekvárral pettyezett almás süti
Vegetáriánus ajánlat: Kukoricás-gombás halragu

HETI MENÜ – 2010. OKTÓBER 18 - 24.
Hétfő

Előétel: Erwtensoep (felesborsóleves)
Főétel: Kapros-tejfölös csirkecomb burgonyaropogóssal
Desszert: Fahéjas és mákos tekercs
Vegetáriánus ajánlat: Tejszínes-tojásos metélt

Kedd (bajor menü)

Előétel: Bajor húsleves
Főétel: Bajor sült kacsacomb aszalt szilvás savanyú káposztával és burgonyagombóccal
Desszert: Bajor perec
Vegetáriánus ajánlat: Bajor gombás tál zsemlegombóccal

Szerda

Előétel: Sajtkrémleves
Főétel: Tejfölös sertésragu vajas galuskával
Desszert: Barackos-szilvás cobbler
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges rizottó reszelt sajttal

Csütörtök

Előétel: Kapros húsgombócleves
Főétel: Rakott kelkáposzta reszelt sajttal sütve, tejföllel
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Édes cukkinis pite

Péntek

Előétel: Tárkonyos-gombás zöldségleves
Főétel: Vajas ponty sajtos burgonyapürével, céklasalátával
Desszert: Túrós pite (krumplis tésztából)
Vegetáriánus ajánlat: Vajas ponty sajtos burgonyapürével, céklasalátával

Szombat

Előétel: Erőleves tojással
Főétel: Gombával, sajttal és aszalt szilvával töltött csirkemell szezámos bundában, pirított mákos-fenyőmagos rizzsel
Desszert: Puha gyömbéres-almás zserbóháromszögek
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséggel és sajttal töltött bundás palacsinta

Vasárnap

Előétel: Vajdasági káposztaleves
Főétel: Kolozsvári szarvastokány rókagombával, burgonyakrokettel és áfonyalekvárral
Desszert: Sült fagyis torta
Vegetáriánus ajánlat: Sült paprika feta sajttal három ízben, bagettel vagy pirítóssal

HETI MENÜ – 2010. OKTÓBER 11 - 17.
Hétfő

Előétel: Duplasajtos krumplileves
Főétel: Rizses zúza káposztasalátával
Desszert: Citromos almatorta
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges tarhonyasaláta

Kedd

Előétel: Könnyű gombaleves lusta nokedlivel
Főétel: Zöldséges marhapörkölt burgonyagombóccal, csemege uborkával
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Sült burgonyapüré brie sajttal

Szerda

Előétel: Zöldségleves sonkagaluskával
Főétel: Betyárbatyu csirkemellből friss zöldsalátával
Desszert: Puding
Vegetáriánus ajánlat: Krémsajtos-spenótos penne

Csütörtök

Előétel: Orosz hússaláta zsemlével
Főétel: Sertésmáj zöldséggel és tojással sütve
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Angolzelleres saláta almával és sajttal

Péntek

Előétel: Sárgarépa krémleves
Főétel: Rakott tészta édesen
Desszert: Sajtos rudacska
Vegetáriánus ajánlat: Rakott tészta édesen

Szombat

Előétel: Fehérboros körteleves túrós galuskával
Főétel: Sörben párolt csülök hagymás burgonyával
Desszert: Túrós pite
Vegetáriánus ajánlat: Sült zöld paradicsom hagymás burgonyával

Vasárnap

Előétel: Petrezselyemkrémes csigák
Főétel: Borjúpaprikás galuskával, káposztasalátával
Desszert: Csokoládés borkrém
Vegetáriánus ajánlat: Tonhalas-paradicsomos spagetti

HETI MENÜ – 2010. OKTÓBER 04-10.
Hétfő

Előétel: Nyírségi gombócleves
Főétel: Ananászos csirke párolt rizzsel
Desszert: Almás bögrés sütemény
Vegetáriánus ajánlat: Gombás lencsepüré céklasalátával

Kedd (spanyol ízek napja)

Előétel: Gazpacho (hideg spanyol zöldségleves)
Főétel: Spanyol sertéskaraj fehérborban spanyol burgonyával és salátával
Desszert: Spanyol ivócsokoládé
Vegetáriánus ajánlat: Spanyol tonhalas tésztasaláta

Szerda

Előétel: Majonézes kukorica friss péksüteménnyel
Főétel: Sült oldalas hagymás tört krumplival, párolt lilakáposztával
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Sült zöldség kukoricás rizzsel

Csütörtök

Előétel: Szegedi kolbászos leves
Főétel: Kelkáposzta főzelék fasírozottal, fasírttal
Desszert: Ananászkehely
Vegetáriánus ajánlat: Kelkáposzta főzelék tükörtojással

Péntek

Előétel: Hideg paprika-paradicsom leves
Főétel: Káposztás nokedli
Desszert: Szilvás-mákos tejbegríz
Vegetáriánus ajánlat: Káposztás nokedli

Szombat

Előétel: Erőleves szalonnagombóccal
Főétel: Gyümölcsös rakott sertéskaraj sajtpaplanban, mazsolás rizzsel
Desszert: Túrós és káposztás rétes
Vegetáriánus ajánlat: Zöldségragu pirított tarhonyával és idénysalátával

Vasárnap

Előétel: Tejszínes hagymakrémleves
Főétel: Töltött csirkecomb kertészné módra tepsis burgonyával
Desszert: Fehérboros körtekompót
Vegetáriánus ajánlat: Gombával töltött bundás camembert


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.