Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Praktikus

5 tipp a maradék párolt rizs felmelegítéséhez

rizs
Túl sokat főztél vagy a házhoz rendelt ebéded köretéből maradt egy kevés? Vétek kidobni, hiszen a másnapos rizs is fogyasztható, illetve változatosan hasznosítható rakott és ázsiai ételekhez (pl. nasi gorenghez), töltelékekhez, gombócokhoz, salátákhoz vagy desszertekhez.

Mindegy, hogy milyen újramelegítési módszerhez folyamodsz, az a lényeg, hogy a hőkezelést legalább 65 fokon végezd.

Ennél is fontosabb azonban a megfelelő tárolás, mert a szobahőmérsékleten elöl hagyott főtt rizsben (különösen a lefóliázottban) már egy óra alatt elszaporodhat egy veszélyes baktérium, amely hányásos-hasmenéses tünetekkel járó ételmérgezést okoz. Ezért egészséged megőrzése érdekében azonnal tedd a hűtőbe a maradékot, esetleg az előre megfőzött adagot, amint kihűlt!

1. Lábos, serpenyő vagy wok

Simán megmelegítheted a rizst tűzhelyen, ha a lábos aljára egy kevés vizet öntesz, vagy serpenyőbe, illetve wokba némi vajat teszel. Ne engedd túlságosan felhevülni az edényt, és melegítés közben kevergesd a rizst, mert könnyen odakozmál!

2. Vízfürdő

Lezárt és kilyuggatott mélyhűtőtasakban ugyanúgy felmelegítheted a maradék köretet, mintha bolti zacskós rizst főznél. Vagy szórd a másnapos főtt rizst közvetlenül lobogó sós vízbe, majd szűrőbe öntve csepegtesd le.

3. Gőzfürdő

Forralj vizet egy fazékban, és helyezz rá egy szűrőt a rizsnek, hogy a felszálló gőzben átmelegedjen. Használhatsz párolóedényt is, ha van a kicsiny rizsszemekhez illő betéted. Vagy tegyél a sütő aljára egy vízzel töltött külön edényt, hogy párás környezetet biztosítson. Ennél a módszernél érdemes egyszer-kétszer átforgatni a rizst a melegítőedényben.

4. Mikró

Öntözd meg az üvegedénybe tett rizst 2 ek vízzel, hogy ne száradjon ki. Félidőben célszerű átkeverni.

5. Elektromos rizsfőző

A rizsfőzést megkönnyítő készülék újramelegítésre is alkalmas. Ne felejts el egy kis vizet tölteni bele!

Rizses receptek >>>
ÍGY LESZ TÖKÉLETES A TEJBERIZS! >>>
FOGYJ RIZZSEL EGÉSZSÉGESEN: 5 TIPP A BETARTHATÓ RIZS-DIÉTÁHOZ! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.