Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Praktikus

5 tipp a maradék párolt rizs felmelegítéséhez

rizs
Túl sokat főztél vagy a házhoz rendelt ebéded köretéből maradt egy kevés? Vétek kidobni, hiszen a másnapos rizs is fogyasztható, illetve változatosan hasznosítható rakott és ázsiai ételekhez (pl. nasi gorenghez), töltelékekhez, gombócokhoz, salátákhoz vagy desszertekhez.

Mindegy, hogy milyen újramelegítési módszerhez folyamodsz, az a lényeg, hogy a hőkezelést legalább 65 fokon végezd.

Ennél is fontosabb azonban a megfelelő tárolás, mert a szobahőmérsékleten elöl hagyott főtt rizsben (különösen a lefóliázottban) már egy óra alatt elszaporodhat egy veszélyes baktérium, amely hányásos-hasmenéses tünetekkel járó ételmérgezést okoz. Ezért egészséged megőrzése érdekében azonnal tedd a hűtőbe a maradékot, esetleg az előre megfőzött adagot, amint kihűlt!

1. Lábos, serpenyő vagy wok

Simán megmelegítheted a rizst tűzhelyen, ha a lábos aljára egy kevés vizet öntesz, vagy serpenyőbe, illetve wokba némi vajat teszel. Ne engedd túlságosan felhevülni az edényt, és melegítés közben kevergesd a rizst, mert könnyen odakozmál!

2. Vízfürdő

Lezárt és kilyuggatott mélyhűtőtasakban ugyanúgy felmelegítheted a maradék köretet, mintha bolti zacskós rizst főznél. Vagy szórd a másnapos főtt rizst közvetlenül lobogó sós vízbe, majd szűrőbe öntve csepegtesd le.

3. Gőzfürdő

Forralj vizet egy fazékban, és helyezz rá egy szűrőt a rizsnek, hogy a felszálló gőzben átmelegedjen. Használhatsz párolóedényt is, ha van a kicsiny rizsszemekhez illő betéted. Vagy tegyél a sütő aljára egy vízzel töltött külön edényt, hogy párás környezetet biztosítson. Ennél a módszernél érdemes egyszer-kétszer átforgatni a rizst a melegítőedényben.

4. Mikró

Öntözd meg az üvegedénybe tett rizst 2 ek vízzel, hogy ne száradjon ki. Félidőben célszerű átkeverni.

5. Elektromos rizsfőző

A rizsfőzést megkönnyítő készülék újramelegítésre is alkalmas. Ne felejts el egy kis vizet tölteni bele!

Rizses receptek >>>
ÍGY LESZ TÖKÉLETES A TEJBERIZS! >>>
FOGYJ RIZZSEL EGÉSZSÉGESEN: 5 TIPP A BETARTHATÓ RIZS-DIÉTÁHOZ! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.