Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Praktikus

5 tipp a maradék párolt rizs felmelegítéséhez

rizs
Túl sokat főztél vagy a házhoz rendelt ebéded köretéből maradt egy kevés? Vétek kidobni, hiszen a másnapos rizs is fogyasztható, illetve változatosan hasznosítható rakott és ázsiai ételekhez (pl. nasi gorenghez), töltelékekhez, gombócokhoz, salátákhoz vagy desszertekhez.

Mindegy, hogy milyen újramelegítési módszerhez folyamodsz, az a lényeg, hogy a hőkezelést legalább 65 fokon végezd.

Ennél is fontosabb azonban a megfelelő tárolás, mert a szobahőmérsékleten elöl hagyott főtt rizsben (különösen a lefóliázottban) már egy óra alatt elszaporodhat egy veszélyes baktérium, amely hányásos-hasmenéses tünetekkel járó ételmérgezést okoz. Ezért egészséged megőrzése érdekében azonnal tedd a hűtőbe a maradékot, esetleg az előre megfőzött adagot, amint kihűlt!

1. Lábos, serpenyő vagy wok

Simán megmelegítheted a rizst tűzhelyen, ha a lábos aljára egy kevés vizet öntesz, vagy serpenyőbe, illetve wokba némi vajat teszel. Ne engedd túlságosan felhevülni az edényt, és melegítés közben kevergesd a rizst, mert könnyen odakozmál!

2. Vízfürdő

Lezárt és kilyuggatott mélyhűtőtasakban ugyanúgy felmelegítheted a maradék köretet, mintha bolti zacskós rizst főznél. Vagy szórd a másnapos főtt rizst közvetlenül lobogó sós vízbe, majd szűrőbe öntve csepegtesd le.

3. Gőzfürdő

Forralj vizet egy fazékban, és helyezz rá egy szűrőt a rizsnek, hogy a felszálló gőzben átmelegedjen. Használhatsz párolóedényt is, ha van a kicsiny rizsszemekhez illő betéted. Vagy tegyél a sütő aljára egy vízzel töltött külön edényt, hogy párás környezetet biztosítson. Ennél a módszernél érdemes egyszer-kétszer átforgatni a rizst a melegítőedényben.

4. Mikró

Öntözd meg az üvegedénybe tett rizst 2 ek vízzel, hogy ne száradjon ki. Félidőben célszerű átkeverni.

5. Elektromos rizsfőző

A rizsfőzést megkönnyítő készülék újramelegítésre is alkalmas. Ne felejts el egy kis vizet tölteni bele!

Rizses receptek >>>
ÍGY LESZ TÖKÉLETES A TEJBERIZS! >>>
FOGYJ RIZZSEL EGÉSZSÉGESEN: 5 TIPP A BETARTHATÓ RIZS-DIÉTÁHOZ! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.