Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Praktikus

6 tipp, hogy főzés közben elkerüld a konyhai káoszt

6 tipp, hogy elkerüld a konyhai káoszt
Főzés közben mindig szorít az idő és kevésnek érzed a két kezedet, a rendrakás pedig tovább tart, mint az étel elkészítése? A legkisebb konyhában sem lesz többé felfordulás, ha betartod a 6 alapszabályt.

1. Figyelmesen olvasd végig a receptet!

Egy 30 percesnek feltüntetett étel nem fog félóra alatt elkészülni, ha főzés közben döbbensz rá, hogy a receptíró pl. főtt rizst vagy finomra aprított maréknyi zöldfűszert szerepeltet a hozzávalók listájában. Ilyen esetben számítsd hozzá az előkészítés miatti pluszidőt, vagy ha tényleg csak félórád van, válassz másik receptet!

2. Készíts a kezed ügyébe minden nyersanyagot és konyhai eszközt!

Ne is álmodj, mondjuk, roppanós blansírozott zöldbabról, ha csak azután kezdesz el szűrő után kotorászni a konyhaszekrényben, hogy már beledobtad a hüvelyeket a forró vizes fazékba, mert szétfőnek, mire előbányászod!

3. Főzd meg gondolatban az ételt!

Mielőtt kipróbálsz egy sebtében lejegyzett vagy egy nem túl precíz bloggertől származó receptet, vedd végig gondolatban, hogyan főznéd meg! Így nem a sistergő serpenyő mellett fogsz szembesülni azzal, hogy elírtál valamit vagy hogy pl. a gomba megpirítása közben lehetetlenség megpucolni, megmosni, sőt fel is kockázni a krumplit. Hallgass a józan eszedre, és szükség esetén módosítsd a műveleti sorrendet!

4. Haladj szépen sorjában, és mindig fejezd be, amit elkezdtél!

A receptkönyvben leírtakat akkurátusan végre kell hajtani. Pl. tisztítsd meg és darabold is fel az összes zöldséget! Így nyugodtan szemmel tarthatod a dinsztelődő hagymát, mert közben már nem kell a sárgarépát kapirgálnod.

5. Tarts rendet és spórolj helyet előkészítés közben!

A kimért cukrot, lisztet és a fűszereket töltsd tálkákba, zacskóikat vagy tárolódobozaikat pedig rögtön tedd vissza a kamrapolcra. Az előkészített zöldségeket és húsokat közös tálba pakolhatod, ha majd egyszerre kerülnek az ételbe. A tojás-, zöldség- vagy gyümölcshéjat egybegyűjtheted, ha van komposztálód, máskülönben a tisztítás közben keletkező összes hulladékot egy nagy tálba dobálhatod, majd egyszerre kiboríthatod a konyhai szemetesbe.

6. Ne várd meg, hogy hegyekben tornyosuljon a mosatlan!

Az előkészítés vagy a sütés-főzés során használt eszközöket és edényeket a legjobb azonnal elmosni, ha már nincs rájuk szükség. Így étkezés után kényelmesen beférnek a tányérok a mosogatóba, és nem fog rájuk száradni az ételmaradék.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.