Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
Praktikus

6 tipp, hogy főzés közben elkerüld a konyhai káoszt

6 tipp, hogy elkerüld a konyhai káoszt
Főzés közben mindig szorít az idő és kevésnek érzed a két kezedet, a rendrakás pedig tovább tart, mint az étel elkészítése? A legkisebb konyhában sem lesz többé felfordulás, ha betartod a 6 alapszabályt.

1. Figyelmesen olvasd végig a receptet!

Egy 30 percesnek feltüntetett étel nem fog félóra alatt elkészülni, ha főzés közben döbbensz rá, hogy a receptíró pl. főtt rizst vagy finomra aprított maréknyi zöldfűszert szerepeltet a hozzávalók listájában. Ilyen esetben számítsd hozzá az előkészítés miatti pluszidőt, vagy ha tényleg csak félórád van, válassz másik receptet!

2. Készíts a kezed ügyébe minden nyersanyagot és konyhai eszközt!

Ne is álmodj, mondjuk, roppanós blansírozott zöldbabról, ha csak azután kezdesz el szűrő után kotorászni a konyhaszekrényben, hogy már beledobtad a hüvelyeket a forró vizes fazékba, mert szétfőnek, mire előbányászod!

3. Főzd meg gondolatban az ételt!

Mielőtt kipróbálsz egy sebtében lejegyzett vagy egy nem túl precíz bloggertől származó receptet, vedd végig gondolatban, hogyan főznéd meg! Így nem a sistergő serpenyő mellett fogsz szembesülni azzal, hogy elírtál valamit vagy hogy pl. a gomba megpirítása közben lehetetlenség megpucolni, megmosni, sőt fel is kockázni a krumplit. Hallgass a józan eszedre, és szükség esetén módosítsd a műveleti sorrendet!

4. Haladj szépen sorjában, és mindig fejezd be, amit elkezdtél!

A receptkönyvben leírtakat akkurátusan végre kell hajtani. Pl. tisztítsd meg és darabold is fel az összes zöldséget! Így nyugodtan szemmel tarthatod a dinsztelődő hagymát, mert közben már nem kell a sárgarépát kapirgálnod.

5. Tarts rendet és spórolj helyet előkészítés közben!

A kimért cukrot, lisztet és a fűszereket töltsd tálkákba, zacskóikat vagy tárolódobozaikat pedig rögtön tedd vissza a kamrapolcra. Az előkészített zöldségeket és húsokat közös tálba pakolhatod, ha majd egyszerre kerülnek az ételbe. A tojás-, zöldség- vagy gyümölcshéjat egybegyűjtheted, ha van komposztálód, máskülönben a tisztítás közben keletkező összes hulladékot egy nagy tálba dobálhatod, majd egyszerre kiboríthatod a konyhai szemetesbe.

6. Ne várd meg, hogy hegyekben tornyosuljon a mosatlan!

Az előkészítés vagy a sütés-főzés során használt eszközöket és edényeket a legjobb azonnal elmosni, ha már nincs rájuk szükség. Így étkezés után kényelmesen beférnek a tányérok a mosogatóba, és nem fog rájuk száradni az ételmaradék.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.