Bizony, valóban vannak olyan ételek, amelyek egyszerűen nem tűrik a fagyasztást. Bármennyire is szeretnéd hosszú távon megőrizni az adott élelmiszer frissességét, mégsem javasolt a mélyhűtőbe tenni. Miután kiolvasztod, egyszerűen fogyasztásra alkalmatlanná válik. A következőkben felsorolt nyolc étel esetében az a legjobb, ha a minőségmegőrzési ideje alatt elfogyasztod. Nos, melyek ezek az ételek? Íme egy igazán praktikus és fontos lista!
Ha a majonézt lefagyasztod, akkor becsomósodik. Szóval, ha nem szeretnéd, hogy a szendvicseden túróállagú legyen a szósz, jobb, ha a mélyhűtő helyett a hűtőszekrény egyik hűvösebb polcán tárolod.
A főtt paradicsom jól fagyasztható, de ha a friss paradicsomot szeretnéd ilyen formában tartósítani, készülj fel rá, hogy amikor kiolvad, extra nyálkás lesz. Egészen biztosan nem lesz kedved ilyen formában elfogyasztani.
A tojás térfogata a fagyasztástól megnőhet, így a mélyhűtőbe téve könnyen szétrepedhet a héja, sőt akár fel is robbanhat. Mielőtt lefagyasztanád, mindig távolítsd el a héját, üsd bele mélyhűtést tűrő tároló edénybe vagy zacskóba.
A tej - akárcsak a majonéz - csomós lesz a fagyasztástól. Csak abban az esetben fagyaszd le, ha főzéshez használod fel később. Csak ez az egyetlen oka, amiért esetleg a mélyhűtőben tárolható.
Talán nem is meglepő már, de joghurttal pontosan gyanaz történik a mélyhűtés során, mint a tejjel és a majonézzel: becsomósodik, fogyasztásra használhatatlanná válik. Érdemes frissen megenni, így sokkal finomabb.
Míg a legtöbb zöldség jól viseli a fagyasztást, addig az uborkának nagyon nem tesz jót a mélyhűtés. A jellegzetes „ropogóssága” ugyanis teljesen eltűnik, mire kiolvad. Puha és túlzottan is vizes lesz.
A nyers burgonyának a fagyasztás során megváltozik az állaga, furcsán szemcsés lesz. Ha mégis a mélyhűtőbe tennéd, előbb főzd meg, és csak azt követően fagyaszd le megfelelő és jól záródó tároló edényben.
Ha lefagyasztod például a spenótot, a rukkolát vagy a salátát, a kiolvasztást követően a levelek nem maradnak frissek és ropogósak, hanem sokkal inkább pépesek és nyálkásak lesznek. Nem érdemes lefagyasztani tehát egyiket sem, mert nem tudod megenni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.