Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Praktikus

8 étel, amit soha ne tegyél a fagyasztóba

A hűtve tárolás nem mai „találmány”, már üknagymamáink is pincékben vagy vermekben tartósították az élelmiszereket. A fagyasztással ugyanis az ételben lévő mikroorganizmusok szaporodását megakadályozzuk, így azok fogyasztási idejét könnyedén meghosszabbíthatjuk. Ráadásul nem sérülnek a zöldségekben és gyümölcsökben található vitaminok sem! De sajnos vannak olyan ételek is, amiknek nagyon nem tesz jót, ha bepakoljuk őket a fagyasztóba.

Bizony, valóban vannak olyan ételek, amelyek egyszerűen nem tűrik a fagyasztást. Bármennyire is szeretnéd hosszú távon megőrizni az adott élelmiszer frissességét, mégsem javasolt a mélyhűtőbe tenni. Miután kiolvasztod, egyszerűen fogyasztásra alkalmatlanná válik. A következőkben felsorolt nyolc étel esetében az a legjobb, ha a minőségmegőrzési ideje alatt elfogyasztod. Nos, melyek ezek az ételek? Íme egy igazán praktikus és fontos lista!

1. Ne tedd a mélyhűtőbe a Majonézt

Ha a majonézt lefagyasztod, akkor becsomósodik. Szóval, ha nem szeretnéd, hogy a szendvicseden túróállagú legyen a szósz, jobb, ha a mélyhűtő helyett a hűtőszekrény egyik hűvösebb polcán tárolod.

2. Friss paradicsom

A főtt paradicsom jól fagyasztható, de ha a friss paradicsomot szeretnéd ilyen formában tartósítani, készülj fel rá, hogy amikor kiolvad, extra nyálkás lesz. Egészen biztosan nem lesz kedved ilyen formában elfogyasztani.

3. Egész tojás sem tűri a mélyhűtést

A tojás térfogata a fagyasztástól megnőhet, így a mélyhűtőbe téve könnyen szétrepedhet a héja, sőt akár fel is robbanhat. Mielőtt lefagyasztanád, mindig távolítsd el a héját, üsd bele mélyhűtést tűrő tároló edénybe vagy zacskóba.

4. A tejet nem jó lefagyasztani

A tej - akárcsak a majonéz - csomós lesz a fagyasztástól. Csak abban az esetben fagyaszd le, ha főzéshez használod fel később. Csak ez az egyetlen oka, amiért esetleg a mélyhűtőben tárolható.

Több olyan élelmiszer is van, amelyeket tönkre tesz a mélyhűtés (Shutterstock)
Több olyan élelmiszer is van, amelyeket tönkre tesz a mélyhűtés (Shutterstock)

5. joghurt

Talán nem is meglepő már, de joghurttal pontosan gyanaz történik a mélyhűtés során, mint a tejjel és a majonézzel: becsomósodik, fogyasztásra használhatatlanná válik. Érdemes frissen megenni, így sokkal finomabb.

6. Uborka

Míg a legtöbb zöldség jól viseli a fagyasztást, addig az uborkának nagyon nem tesz jót a mélyhűtés. A jellegzetes „ropogóssága” ugyanis teljesen eltűnik, mire kiolvad. Puha és túlzottan is vizes lesz.

7. Krumpli

A nyers burgonyának a fagyasztás során megváltozik az állaga, furcsán szemcsés lesz. Ha mégis a mélyhűtőbe tennéd, előbb főzd meg, és csak azt követően fagyaszd le megfelelő és jól záródó tároló edényben.

8. Zöld levelek

Ha lefagyasztod például a spenótot, a rukkolát vagy a salátát, a kiolvasztást követően a levelek nem maradnak frissek és ropogósak, hanem sokkal inkább pépesek és nyálkásak lesznek. Nem érdemes lefagyasztani tehát egyiket sem, mert nem tudod megenni.

15 ÉLELMISZER, AMIT NYUGODT SZÍVVEL TEHETSZ A FAGYASZTÓBA!>>>

SZUPEREGÉSZSÉGES HÁZI FAGYI - POFONEGYSZERŰEN! 4 ISTENI RECEPT!>>>

KEVESEBB BENNÜK A VITAMIN? TÉVHITEK A GYORSFAGYASZTOTT ZÖLDSÉGEKRŐL>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.