Epres blondie
Tojásos nokedli fejes salátával
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal
Dödölle - az eredeti recept
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus grízgaluska leves
Babgulyás
Kínai szezámmagos csirke
Csupacsokis brownie
Vadas marha
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Praktikus

9 spórolós tipp, ami jól jön majd süteménysütéskor

Tojás
Most, hogy még alaposabban meg kell néznünk, hogy mire, mennyit költünk, olyan spórolós, újrahasznosítós tippeket hoztunk, amiket sütéskor kiválóan lehet alkalmazni!
  1. A süteményhez és desszertekhez otthon is készíthetsz tortareszeléket: érdemes táblás étcsokoládét venni, és otthon lereszelni.
  2. Ha megpörkölöd a diót, mogyorót, ízük erőteljesebb lesz, ezért kevesebb is elég ugyanannyi süteményhez.
  3. A narancs héját a fehér húsától tisztítsd meg, majd a sárga részt szárítsd meg, apró darabokra törve kávédarálóban daráld finomra. Sokáig eláll, és sütemények készítésénél használható tetszés szerint.
  4. Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét – salátákba, süteményekbe tökéletes ízadó komponensek lehetnek.
  5. Megmaradt a tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, illetve habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
  6. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesétéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.

    Ha olcsóbb, jó minőségű citromot találunk valahol, érdemes belőle tetemesebb mennyidéget vásárolni - elképesztő, mennyire sokoldalú gyümölcs! (Fotó: Shutterstock)
    Ha olcsóbb, jó minőségű citromot találunk valahol, érdemes belőle tetemesebb mennyidéget vásárolni - elképesztő, mennyire sokoldalú gyümölcs! (Fotó: Shutterstock)


  7. Maradék cukros darált diót vagy mákot nem dobj ki! Tedd alufóliába, a fagyasztóban hónapokig eláll, nem fagy meg, nem avasodik meg, bármikor "feljavíthatsz" vele egy kis maradék tésztát, palacsintát!
  8. Madártejet megszaporíthatjuk kevés vaníliás pudinggal. Kevesebb tojásból, vagy maradék tojásfehérjéből is kiadós lesz!
  9. Alufóliába vagy folpackba csomagolva hónapokig eláll az élesztő a fagyasztóban. Ha szükséged van rá, néhány órával felhasználás előtt tedd ki a szobahőmérsékletű konyhába.

Játssz a Mindmegettével! Válogass olvasóink legjobb nyári receptjeiből, szavazz a kedvenceidre, és nyerj 50 000 Ft-ot!

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.