Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Puncstorta  recept
Puncstorta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Praktikus

A szaftos hamburgerhús 5 titka

A szaftos hamburger hús 5 titka
Milyen a jó fűszer? Milyen húst használjunk a hamburgerhez? Kell -e bele vesefaggyú? Jó, ha pihentetjük a húst? Íme néhány bevált tipp, amitől tökéletes lesz a hamburgerhúsod!

1. A hús kiválasztás

A hamburger akkor a legjobb, ha a hús szaftos és omlós marad. A legideálisabb, ha a 20%-os zsírtartalmú marhahúst választunk, de ha ez – mondjuk a diétánk miatt – nekünk túlságosan zsíros, akkor megpróbálkozhatunk a 10%-os verzióval is. A legjobb burger marhából készül, de próbálkozhatunk sertéssel, vagy báránnyal is.

Ha maradunk a marhánál, akkor válasszuk lapockát, vagy hátszínt. Sokan tanácsolják a vesefaggyút használatát is, amit, ha hozzáadunk a húshoz, akkor ízesebb lesz, és nem esik szét sütésnél. Ezt azonban csak néhány hentesnél találjuk meg, ha úgy döntünk, hogy használjuk, akkor 3:1 arányban (darált marha, vesefaggyú) tegyük ezt.

2. A fűszerezés

A fűszerezésnél számos fűszer és hozzávaló kombinációját használhatod:

  • finomra vágott újhagyma, esetleg salotta
  • zúzott fokhagyma
  • őrölt kömény
  • csilipor
  • fajita fűszer
  • mustár
  • frissen vágott fűszernövény
  • őrölt fekete bors
  • ketchup

Az olaszok általában fokhagymát, petrezselymet és reszelt parmezánt tesznek a húsba. A marokkói hamburger bárányból készül, amit friss korianderrel, őrölt köménnyel és harissa pasztával ízesítenek. A spanyolok a füstölt fűszerpaprikát szórják rá a húsba, amihez még apróra kockázott chorizot is adnak.,

3. Formázás

Ez kétkezi munka lesz! Jól dolgozd össze a húst és a fűszereket a kezeddel, és formázz belőlük egészen lapos korongokat. Inkább legyenek nagyobbak a husik, hiszen a sütés közben összemennek. Ne felejtsd el, hogy nem fasírtot, hanem burgert csinálsz!

Csak formázás után, közvetlenül sütés előtt szórjuk meg sóval a húst. Így ugyanis nem fog kiszáradni!

4. Pihentetés!

A húst hagyd pihenni legalább 1 órát a sütés előtt. Így nem fognak szétesni, és jobban összeérnek az ízek.

5. Sütés!

Akár serpenyőt, akár grillt használunk, magas hőfokon 5-6 percig, közepesen pedig 8-9 percig érdemes sütni a hús mindkét oldalát. Fontos, hogy ne maradjon belül rózsaszín.

HÁZI HAMBURGER ÉS HAMBURGERZSEMLE >>>

KÉZMŰVES HAMBURGER>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.