A sütő alatti fiók tökéletes helynek tűnhet arra, hogy tepsiket, jénai tálakat, tortaformákat, serpenyőket vagy egyéb konyhai cikkeket tároljunk benne. Ennek a fióknak azonban lehet, hogy teljesen más a célja: az ételek melegen tartására is szolgálhat.
Bizonyos sütő alatti fiókok eredeti funkciója, hogy a frissen elkészült ételeket melegen tudd tartani addig, amíg az asztalra nem kerülnek - írja a Mashed. A sütőből ugyanis áramlik a meleg a fiókba, de pont csak annyira, hogy a fogásokat melegen tartsa, ne pedig megsüsse.
Így ha például előbb elkészül a köret, mint a hús, ami a sütőben sül, csak berakod a fiókba, és garantált a forró ebéd. Főleg nagyobb sütés-főzés esetén jöhet jól a melegentartó fiók, például karácsonykor, amikor egyszerre több étel kerül az asztalra. Így nemcsak a hús, de a korábban elkészült köret is forró maradhat a tálalásig.
Azt viszont ne felejtsd el, hogy a fiók csak melegen tartásra szolgál, nem sütésre, tehát a hideg vagy nyers ételek nem fognak benne megsülni!
Nem mindegyik sütőnél található meg ez a funkció, de egyre több olyan termék érhető el a piacon, amihez jár ez a hasznos plusz trükk. Ha szeretnéd biztosan tudni, mire jó a te fiókod, akkor olvasd el a tűzhelyhez kapott használati útmutatót.
Ha az útmutatóban benne van, hogy a fióknak melegítő funkciója van, akkor ne tarts benne semmi olyat, ami tűzveszélyes lehet, ha pedig csak egy sima fiók, akkor továbbra is tökéletes arra, amire eddig használtad, vagyis a konyhai eszközök tárolására.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.