Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Praktikus

5 szuper konyhai eszköz, amivel az edények fedelét helyettesítheted

Ne aggódj, nem vagy egyedül: mindannyian voltunk már hasonló helyzetben. A fedők ugyanis – hiába van meg a helye az összesnek – néha elkeverednek. Ilyenkor jó, ha kreatív vagy, és felhasználod azt, ami a kezed ügyébe kerül.

Elméletileg minden edényhez tartozik fedő – na jó, néhány serpenyőhöz nem. És persze kaphatóak már univerzális fedők, amelyek minden lábasra, fazékra és serpenyőre jók. Ám ennek ellenére előfordulhat, hogy ott állsz tanácstalanul, fedő nélkül. A jó hírünk: ilyenkor is van megoldás! Mutatjuk, mire gondoltunk!

Amikor minden fedő megvan / Fotó: Shutterstock
Amikor minden fedő megvan / Fotó: Shutterstock

Serpenyő

Egy, az edénnyel nagyjából azonos méretű serpenyő tökéletesen funkcionál fedőként. Nem fog szorosan illeszkedni, tehát mondjuk rizs párolásához nem tökéletes, de a feladatát remekül ellátja.

Tepsi

Egy tepsi biztosan van a közelben: csak tedd az edény tetejére! „Kicsit” nagyobb ugyan, mint egy fedő, de beválik!

Pizzaserpenyő

Kerek, tehát még a formája is tökéletes! Egy dologra viszont figyelj: mindig edényfogó kesztyűben fogd meg, amikor fedőként használod, hiszen annyira felforrósodhat, hogy megégetheti a kezed.

Alufólia

A dupla (vagy akár még több rétegű) fólia nagyon jó fedő: jobban illeszkedik, mint egy serpenyő, miközben megtartja a hőt. Igaz, kicsit nehezebb kezelni, mint mondjuk egy tepsit: mindig edényfogó kesztyűben távolítsd el, mert a felcsapódó gőz megégetheti a kezedet!

Jól illeszkedik, így megtartja a hőt és a nedvességet / Fotó: Shutterstock
Jól illeszkedik, így megtartja a hőt és a nedvességet / Fotó: Shutterstock

Pergamenpapír

Tökéletes, különösen, ha méretre vágod. Alapvetően akkor is hasznos, ha megvan a fedő: egyszerűen tedd a papírt a fedő alá, így minimálisra csökkented az esélyét annak, hogy a nedvesség kiszökjön az edényből sütés, főzés közben.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.