Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Puncstorta  recept
Puncstorta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Praktikus

5 szuper konyhai eszköz, amivel az edények fedelét helyettesítheted

Ne aggódj, nem vagy egyedül: mindannyian voltunk már hasonló helyzetben. A fedők ugyanis – hiába van meg a helye az összesnek – néha elkeverednek. Ilyenkor jó, ha kreatív vagy, és felhasználod azt, ami a kezed ügyébe kerül.

Elméletileg minden edényhez tartozik fedő – na jó, néhány serpenyőhöz nem. És persze kaphatóak már univerzális fedők, amelyek minden lábasra, fazékra és serpenyőre jók. Ám ennek ellenére előfordulhat, hogy ott állsz tanácstalanul, fedő nélkül. A jó hírünk: ilyenkor is van megoldás! Mutatjuk, mire gondoltunk!

Amikor minden fedő megvan / Fotó: Shutterstock
Amikor minden fedő megvan / Fotó: Shutterstock

Serpenyő

Egy, az edénnyel nagyjából azonos méretű serpenyő tökéletesen funkcionál fedőként. Nem fog szorosan illeszkedni, tehát mondjuk rizs párolásához nem tökéletes, de a feladatát remekül ellátja.

Tepsi

Egy tepsi biztosan van a közelben: csak tedd az edény tetejére! „Kicsit” nagyobb ugyan, mint egy fedő, de beválik!

Pizzaserpenyő

Kerek, tehát még a formája is tökéletes! Egy dologra viszont figyelj: mindig edényfogó kesztyűben fogd meg, amikor fedőként használod, hiszen annyira felforrósodhat, hogy megégetheti a kezed.

Alufólia

A dupla (vagy akár még több rétegű) fólia nagyon jó fedő: jobban illeszkedik, mint egy serpenyő, miközben megtartja a hőt. Igaz, kicsit nehezebb kezelni, mint mondjuk egy tepsit: mindig edényfogó kesztyűben távolítsd el, mert a felcsapódó gőz megégetheti a kezedet!

Jól illeszkedik, így megtartja a hőt és a nedvességet / Fotó: Shutterstock
Jól illeszkedik, így megtartja a hőt és a nedvességet / Fotó: Shutterstock

Pergamenpapír

Tökéletes, különösen, ha méretre vágod. Alapvetően akkor is hasznos, ha megvan a fedő: egyszerűen tedd a papírt a fedő alá, így minimálisra csökkented az esélyét annak, hogy a nedvesség kiszökjön az edényből sütés, főzés közben.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.