Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Praktikus

Ezért ne használj soha friss pékárut a bundás kenyérhez!

bundás kenyér
A bundáskenyér nem egy bonyolult étel, sokan szeretik reggelire, vacsorára, vagy főzelékfeltétként ebédidőben is megállja a helyét. A végeredményt tekintve azonban nagyon nem mindegy, hogy milyen kenyérből készül.

Az egyik legjobb, leglaktatóbb, legfinomabb, legmagasabb tápértékű reggelink a bundás kenyér. S ha ez nem lenne elég, a legjobban variálható is: van, aki csak simán sózza; van, aki úgy, mint a lángost: fokhagymával kenve, sajttal és teljföllel megpakolva; és van, aki lekvárral szereti. De mégis melyik a tökéletes bundás kenyér? Szerintünk az, amelyik kívül ropog, belül viszont kicsit krémes, a bunda aranybarna, a belső napsárga, enyhén sós.

Ahhoz, hogy ezt a végeredményt elérjük, elengedhetetlenül fontos a megfelelő alapanyagok kiválasztása – elsősorban a kenyéré. Nem véletlenül szól a fáma arról, hogy a bundás kenyér maradékmentésre is tökéletes: a legfinomabb ugyanis akkor lesz, ha 1-2 napos, kicsit szikkadt kenyérből készítjük. Hogy miért? Azért, mert míg a friss kenyér nedvességtartalma igen magas, és nem szívja magába eléggé a tojásos tejet, addig a szárazabb szeletek magukba cuppantják, és a sütés során végig meg is tartják a folyadékot.

Bundás kenyér (Fotó: pixabay.com)
Bundás kenyér (Fotó: pixabay.com)


Emellett fontos az is, hogy:

  1. ne tegyünk túl sok tejet a tojásba – 2 szeletenkét 1 db M-es tojással és tojásonként kb. fél dl tejjel érdemes számolni;
  2. ne áztassuk túl a kenyeret: ha beletettük, picit mozgassuk meg, majd fordításkor ugyanez, és már mehet is a serpenyőbe;
  3. a sütéshez használt zsiradék ne legyen se túl forró, se túl langyos – a hőmérsékletét legegyszerűbben úgy tudunk tesztelni, hogy egy fakanál végét beledugjuk, és ha pezseg körülötte a zsiradék, kezdődhet a sütés (a közepesnél picit erősebb fokozat beállításával nem lőhetünk mellé!).

Aki pedig még tovább variálná ezt a klasszikust, annak ajánljuk szeretettel az alábbi receptünket – próbáljátok ki egy ráérős reggelen, megéri!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.