Mákos guba  recept
Mákos guba
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kozáksapka recept
Kozáksapka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Praktikus

Ezért ne használj soha friss pékárut a bundás kenyérhez!

bundás kenyér
A bundáskenyér nem egy bonyolult étel, sokan szeretik reggelire, vacsorára, vagy főzelékfeltétként ebédidőben is megállja a helyét. A végeredményt tekintve azonban nagyon nem mindegy, hogy milyen kenyérből készül.

Az egyik legjobb, leglaktatóbb, legfinomabb, legmagasabb tápértékű reggelink a bundás kenyér. S ha ez nem lenne elég, a legjobban variálható is: van, aki csak simán sózza; van, aki úgy, mint a lángost: fokhagymával kenve, sajttal és teljföllel megpakolva; és van, aki lekvárral szereti. De mégis melyik a tökéletes bundás kenyér? Szerintünk az, amelyik kívül ropog, belül viszont kicsit krémes, a bunda aranybarna, a belső napsárga, enyhén sós.

Ahhoz, hogy ezt a végeredményt elérjük, elengedhetetlenül fontos a megfelelő alapanyagok kiválasztása – elsősorban a kenyéré. Nem véletlenül szól a fáma arról, hogy a bundás kenyér maradékmentésre is tökéletes: a legfinomabb ugyanis akkor lesz, ha 1-2 napos, kicsit szikkadt kenyérből készítjük. Hogy miért? Azért, mert míg a friss kenyér nedvességtartalma igen magas, és nem szívja magába eléggé a tojásos tejet, addig a szárazabb szeletek magukba cuppantják, és a sütés során végig meg is tartják a folyadékot.

Bundás kenyér (Fotó: pixabay.com)
Bundás kenyér (Fotó: pixabay.com)


Emellett fontos az is, hogy:

  1. ne tegyünk túl sok tejet a tojásba – 2 szeletenkét 1 db M-es tojással és tojásonként kb. fél dl tejjel érdemes számolni;
  2. ne áztassuk túl a kenyeret: ha beletettük, picit mozgassuk meg, majd fordításkor ugyanez, és már mehet is a serpenyőbe;
  3. a sütéshez használt zsiradék ne legyen se túl forró, se túl langyos – a hőmérsékletét legegyszerűbben úgy tudunk tesztelni, hogy egy fakanál végét beledugjuk, és ha pezseg körülötte a zsiradék, kezdődhet a sütés (a közepesnél picit erősebb fokozat beállításával nem lőhetünk mellé!).

Aki pedig még tovább variálná ezt a klasszikust, annak ajánljuk szeretettel az alábbi receptünket – próbáljátok ki egy ráérős reggelen, megéri!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.