Kijevi csirkemell rizibizivel
Kapros tökfőzelék virslivel
Dödölle - az eredeti recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tojásos nokedli fejes salátával
Farsangi szalagos fánk
Mézes-mustáros csirkemell
Babgulyás
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Káposztás tészta egyszerűen
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Vadas marha
Epres blondie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Praktikus

Így lesz tökéletes a grillparti - 3 egyszerű aranyszabály

Végre itt az első igazi, nyári hétvége, poroljuk hát le a grillsütőt, trombitáljuk össze a barátokat, és a hétvégi ebédet vagy vacsorát prezentáljuk a szabadban. Ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön, elárulunk három pofonegyszerű alapszabályt. Grillre fel!

Előző este

Készítsünk pácot, ebbe tegyük a megtisztított húst, halat vagy zöldséget. Érdemes legalább egy éjszakát a pácban pihentetni a finomságokat, hogy az ízek átjárhassák. Ha húst és halat készítünk, ne tegyünk sót a pácba, mert a só vizet von el, tehát kiszáradnak sütéskor. A sózást hagyjuk a tálalás előtti pillanatra.

Egy órával sütés előtt

Vegyük ki a hűtőből a sütésre szánt dolgokat. A hús, a hal és a kolbászok íze felerősödik, valamint szaftosabb is lesz, ha nem hidegen tesszük fel sülni. Érdemes ilyenkor begyújtani a tüzet. A jó parázshoz nagyjából egy óra szükséges. Amikor a faszén darabkák már fehéren izzanak, akkor tökéletes a hőfok a grillezéshez. Amíg lángot látunk, ne tegyük fel sülni az ételeket, csak megég, megpörkölődik a gondosan előkészített hús, hal vagy zöldség.

A sütéskor

A grillrácsot olajozzuk meg, vagy szalonnabőrrel dörzsöljük át, majd tegyük a parázs fölé. Csak akkor tegyük rá a sütnivalót, amikor már forró. Így nem ragad hozzá a hús vagy a hal. A forgatáshoz villa helyett inkább csipeszt használjunk, ne engedjük, hogy a hús értékes leve elvesszen, és a finom falatok kiszáradjanak. Ha azt szeretnénk, hogy a sültek különös ízt és illatot kapjanak, a sütés utolsó néhány percében dobjunk a tűzre babérlevelet, kakukkfüvet vagy rozmaringot.

Még több grill receptet találsz itt>>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.