Farsangi szalagos fánk
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kuglóf
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tárkonyos csirkeraguleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék
Babgulyás
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Zsemlegombóc
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dödölle - az eredeti recept
Csupacsokis brownie
Praktikus

Többé ki ne dobd a vöröshagyma héját - a legjobb köhögéscsillapító gyógyteát készítheted belőle!

Eddig garantáltan a kukában végezte, pedig az őszi-téli nátha- és influenzaszezonban bármilyen patikaszernál jobb szolgálatot tehet, ha ránktör a köhögés. Többé ne dobd ki a vöröshagyma héját, készíts belőle gyógyteát!

A gyógyteák nyákoldó hatását jól ismerjük, a kakukkfű és hársfa mellett a vöröshagyma is tökéletes erre. A megfázásos tünetek csillapításán kívül gyulladások csökkentésére és fertőzések gyógyítására is igénybe vehetjük, de kiváló immunerősítő is: A-, C-, E- és B-vitaminokat tartalmaz, emellett olyan ásványi anyagokat, mint például a nátrium, kálium, foszfor, folsav, magnézium, vas.  A vöröshagyma száraz és hurutos köhögésre, légcső- és gégehurutra, felső légúti panaszokra is kitűnően alkalmas, ráadásul költséghatékony és néhány perc alatt elkészül.

A vöröshagymából készült tea az egyik legjobb köhögéscsillapító
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

 

Így készül a hagymatea köhögésre:

Hozzávalók:

  • 2 vöröshagyma
  • 2 evőkanál (nád)cukor
  • 6 dl víz
  • 1 evőkanál akácméz

 

Elkészítés: 

  1. A vöröshagymát megmossuk, leszedjük a külső, saras héját (de lehet, hogy tiszta, és akkor le sem kell szedni!), majd félbevágjuk, és kiszedjük a belsejét úgy, hogy a vörös héjban maradjon 1 réteg hagymahús is. 
  2. A cukrot karamellizáljuk (megolvasztjuk, és kicsit hagyjuk habozni), majd felöntjük a vízzel, beletesszük a húsos hagymahéjakat, és takarék lángon felforraljuk. 1-2 percig főzzük, majd elzárjuk a gázt, és 15 percig hűlni hagyjuk.
  3. Kihalásszuk a hagymát a vízből, és a kész teát leszűrve poharakba töltjük (2 pohárnyi lesz belőle), majd 1-1 kanál akácmézet keverünk a teába, amikor már langyosra hűlt, és azonnal fogyasztjuk. 

 

Nagyon kellemes, őszies íze van, és egyáltalán nem hagyma ízű, inkább talán az almára hajaz, legalábbis mézzel ízesítve. Este, lefekvés előtt is érdemes egy bögrényit inni, hogy elkerüljük a visszintes helyzetben üzembiztosan ránk törő, rohamokban jelentkező, ugató köhögést. Még több tipp a hagymatea tökéletesítéshez a Borsonline.hu-n!

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.