A friss fűszernövények egészen megváltoztatják az étel ízét: az aromák szinte életre kelnek, egymást erősítik, szinte megbolondítják az ételt. A szárított fűszerek megfelelően tárolva sokáig megőrzik minőségüket és jól helyettesítik friss testvéreiket.
Ha szeretnél felkészülni minden eshetőségre, szerezz be szárított fűszernövényeket! Találj nekik megfelelő helyet: a legjobban a kamrában érzik jól magukat, fénytől, levegőtől és nedvességtől elzárva, azaz egy légmentesen záródó fűszertartóban. Így kb. 6 hónapig megőrzik a minőségüket. Nem érdemes nagyobb mennyiséget venned, különösen a ritkán használt fajtákból elég sokáig a kis kiszerelésű is.
Minden használat előtt morzsolj szét egy csipetnyit a szárított fűszerből az ujjaid között! Érezni fogod, hogy mennyire intenzív az illata, és eldöntheted, érdemes-e felhasználnod, vagy már nem igazán ad semmi pluszt a készülő étel ízvilágához.
Amennyiben a szárított fűszernövény kellően aromás, bátran használhatod. Adagolása egyszerű: általában elmondható, hogy 1 kávéskanál szárított fűszer helyettesít 1 evőkanál friss fűszert. Ez a szabály azért működik, mert a szárított fűszerek jóval erősebbek, mint a frissek, így ugyanolyan hatás eléréséhez elegendő kevesebb mennyiség. Ellenkező esetben elnyomhatja az étel ízét.
Tehát ha legközelebb csak szárított fűszert találsz otthon, ne habozz használni, a végeredmény olyan lesz, mintha friss fűszerrel dolgoztál volna.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.