Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Praktikus

Így helyettesítheted a friss fűszernövényt szárítottal

Fűszerezés /Fotó: Shutterstock
Hacsak nem vagy olyan ügyes és szorgalmas, hogy az év minden napján friss zöld fűszereket szüretelhetsz a konyhaablakból, akkor biztosan használsz szárított ízesítőket. Fűszerek nélkül ugyanis elképzelhetetlen a sütés, főzés.

A friss fűszernövények egészen megváltoztatják az étel ízét: az aromák szinte életre kelnek, egymást erősítik, szinte megbolondítják az ételt. A szárított fűszerek megfelelően tárolva sokáig megőrzik minőségüket és jól helyettesítik friss testvéreiket.

TARTSD JÓ HELYEN A FŰSZEREKET

Ha szeretnél felkészülni minden eshetőségre, szerezz be szárított fűszernövényeket! Találj nekik megfelelő helyet: a legjobban a kamrában érzik jól magukat, fénytől, levegőtől és nedvességtől elzárva, azaz egy légmentesen záródó fűszertartóban. Így kb. 6 hónapig megőrzik a minőségüket. Nem érdemes nagyobb mennyiséget venned, különösen a ritkán használt fajtákból elég sokáig a kis kiszerelésű is.

Fűszerek nélkül elképzelhetetlen a sütés, főzés /Fotó: Shutterstock
Fűszerek nélkül elképzelhetetlen a sütés, főzés /Fotó: Shutterstock

ELLENŐRIZD A MINŐSÉGET

Minden használat előtt morzsolj szét egy csipetnyit a szárított fűszerből az ujjaid között! Érezni fogod, hogy mennyire intenzív az illata, és eldöntheted, érdemes-e felhasználnod, vagy már nem igazán ad semmi pluszt a készülő étel ízvilágához.

A HELYES ADAGOLÁS

Amennyiben a szárított fűszernövény kellően aromás, bátran használhatod. Adagolása egyszerű: általában elmondható, hogy 1 kávéskanál szárított fűszer helyettesít 1 evőkanál friss fűszert. Ez a szabály azért működik, mert a szárított fűszerek jóval erősebbek, mint a frissek, így ugyanolyan hatás eléréséhez elegendő kevesebb mennyiség. Ellenkező esetben elnyomhatja az étel ízét.

Tehát ha legközelebb csak szárított fűszert találsz otthon, ne habozz használni, a végeredmény olyan lesz, mintha friss fűszerrel dolgoztál volna.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.