A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Farsangi szalagos fánk
Tárkonyos csirkeraguleves
Tojásos nokedli fejes salátával
Körömpörkölt csülökkel
Vadas marha
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dubarry-csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos
Klasszikus grízgaluska leves
Dödölle - az eredeti recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Epres blondie
Mákos guba
Praktikus

Annyi a füge a kertben, hogy már nem tudsz vele mit kezdeni? Ezt a receptet imádni fogod!

Füge
Akinél annyi a füge terem a kertben, hogy szinte képtelenség feldolgozni, az ezért a receptért rettentően hálás lesz! A család nemkülönben.

Bár a füge igencsak megosztó gyümölcs, amit csak szeretni vagy utálni lehet, tény, hogy bár eredetileg mediterrán növény, egyre több hazai kertben találunk fügefákat. És a füge, ha egyszer teremni kezd, akkor töménytelen mennyiségű gyümölcsöt ont, évről-évre, egész szezonban. Aki már nem tudja, mit kezdjen vele, mert már készített lekvárt, szörpöt és befőttet is belőle, annak hoztunk egy szuper tippet! Az egyik Facebook-csoportban, egy háziasszony osztotta meg a karamellás sült füge receptjét, amiben az a nagyszerű, hogy nagy mennyiségben, egyszerűen, és viszonylag gyorsan elkészíthető, és a karácsonyi gyümölcskenyérbe, például, igazán finom, extra zamatot hoz!

N. Tóth Brigitta receptje (Forrás: Facebook)
N. Tóth Brigitta receptje (Forrás: Facebook)


karamellás Sült füge gyümölcskenyérbe

  1. Negyedelve tepsibe pakolunk annyi fügét, amennyi jó szorosanm, egy rétegben elfér benne.
  2. Megszórjuk barnacukorral és mézeskalács fűszer keverékkel, de ha nincs, elég a fahéj is.
  3. Kevés vizet öntünk alá, épp csak annyit, hogy amíg a cukor el kezd karamellizálódni, ne égjen le.
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeveréssel 1,5- 2 órát sütjük.
  5. Üvegekbe szedjük, lezárjuk, és egy paplanba vagy pokróba bugyolálva, ún. száraz dunsztban hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Gyümölcskenyerekbe, süteményekbe isteni alapanyag!

(Forrás)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.