Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Praktikus

Így lesz csak igazán finom a töltött paprika és a töltött káposzta - Széll Tamás elárulja a titkot!

Töltött paprika hagyományosan
Legtöbbünknek megvan a tuti töltött paprika és töltött káposzta receptje, de ezzel az apró trükkel még finomabbá varázsolhatjuk az ételt - állítja Széll Tamás.

"Ha a nagyanyám ismerte volna, akkor biztosan ezt használta volna a töltött paprikához" - mondta viccelődve Széll Tamás a Petőfi Rádióban, amikor arról kérdezték: szabad-e rakott káposztához vagy töltött paprikához rizottó rizst használni.

"Nem, hogy szabad, nagyon jó ötletnek tartom! A rizottó rizs ugyanis nagy szemű, kissé édeskés gabonaféle, aminek extrém magas a keményítőtartalma, így nem tud szétázni, szétfőni, inkább megduzzad, és egy sokkal gazdagabb ízélményt kapunk, mint, ha hagyományos, hosszú szemű rizzsel készítenénk el ezeket az ételeket."

Emellett még egy extra trükköt is ajánlott Széll, hogyan fokozhatjuk a fokozhataltant: ha előfőzzük a rizst úgy, mint ha rizottót készítenénk, vagyis finomra vágott salotta hagymán, pici vízzel, és egy kis fehérborral elkezdjük párolni a rizst, és úgy adjuk a készítendő ételhez, olyan finom és zamatos lesz a végeredmény, akár töltött paprikáról, akár töltött káposztáról, vagy bármilyen rizses rakott fogásról is van szó, hogy még nagymamánk is megnyalná, mind a 10 ujját utána!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.