Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Puncstorta  recept
Puncstorta
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A napraforgó egy igazán különleges és gyönyörű növény, amely napsárga színével igazi dísze lehet az otthonunknak. De hogyan maradhat sokáig szép és friss a vázában a virág? Máris eláruljuk!

Tudtad, hogy a napraforgó arról kapta a nevét, hogy a „fejét” mindig a nap felé fordítja? És bár mezőgazdasági szempontból is rendkívül fontos növény, azért a vázában sem mutat rosszul. Néhány egyszerű praktikával pedig akár egy hétig is gyönyörű marad a vágott napraforgó.

Érdemes nagyobb edénybe állítani a napraforgót / Fotó: Shutterstock
Érdemes nagyobb edénybe állítani a napraforgót / Fotó: Shutterstock

Szereti a vizet

Mivel a napraforgó rendkívül vízigényes növény, ezért érdemes nagyobb vázába tenni: válassz olyat, amibe belefér legalább két liter víz. Figyelj arra, hogy a vizet mindennap cseréld le a virág alatt.

Pár kanál cukor

Tegyél a vízbe 1-2 evőkanál cukrot, ezáltal ugyanis a növény több tápanyaghoz jut, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy a virág tovább megőrizze szépségét.

Figyelj a szárára!

Amennyiben a napraforgó szára elkezd barnulni, akkor azonnal vágd vissza. Ez a jelenség ugyanis arra utal, hogy a növény szövetei elhaltak, ezáltal nem tud megfelelő mennyiségű vizet felszívni.

Nem mindegy hová eszed!

A napraforgónak nemcsak a színe, hanem a virágpora is intenzív, és idővel elkezd hullani a sárga por, amely könnyen megfoghatja a terítőt és az asztalt is. Éppen ezért érdemes olyan terítőt választani alá, amit nem sajnálsz, esetleg tedd könnyen tisztítható helyre a virágot.

(Forrás: Lakáskultúra)

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.