1. Felülről lefelé haladva ürítsd ki és töröld le a polcokat. Ehhez használhatsz bolti fertőtlenítőszert, de ecetes oldatot is. A foltokat szódabikarbónába mártott nedves kefével a legkönnyebb lesúrolni.
2. Ha füstölt húsfélék is lógtak a kamrában, szedd le és zsírtalanítsd, fertőtlenítsd a rudakat, kampókat.
3. Tisztítsd meg az ablakot vagy a szellőzőt, ha kell, cseréld le a szúnyoghálót.
4. A tavalyról maradt befőtteket, savanyúságokat és lekvárokat helyezd a szemmagasságban lévő polcra, és ügyelj rá, hogy előbb fogyjanak el, mint az újak!
5. A tiszta üvegeket elmosva és a szájukkal lefelé fordítva tedd külön polcra.
6. Legfelülre kerüljenek a konzervek, alájuk az italok, majd a liszt, a cukor, a száraztészta, az ecet és az olaj. Még lejjebb kerüljenek azok a befőttek és lekvárok, amelyeknek árt a magasabb hőmérséklet. Legalulra aztán, akár a földre tett ládákba, jöhet a krumpli, a hagyma és a többi zöldség, gyümölcs.
7. Mivel a liszt könnyen magába szívja a szagokat, tartsd távol a fűszerektől és a kávétól!
Tippek, trükkök, praktikák >>>
4 tuti tipp a csomómentes sűrítéshez >>>
Ne dobd ki az ételmaradékot! 5 tipp az újrahasznosításhoz >>>
5 szuper mikrós trükk, ami megkönnyíti az életed - videó! >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.