A citrom nagyon hasznos alapanyag a konyhában, hiszen ételekhez, italokhoz egyaránt felhasználható, magas C-vitamin tartalma miatt szuperegészséges, és ha mindez nem lenne elég, tisztítószerként sem utolsó! Érdemes beszerezni belőle egy nagyobb mennyiséget, ha épp akciós valahol, ám, ha épp nem az a célunk, hogy nagy mennyiségben lemon curd-öt, sóban eltett citromot vagy szörpöt, esetleg lekvárt készítsünk belőle, akkor előbb összeszárad vagy bepenészedik, mint hogy elfogyasztanánk. A jó hír az, hogy nem feltétlenül kell, hogy így legyen!
A titok nyitja a tárolásban rejlik: tegyük egy vízzel teli edénybe a citromokat, úgy, hogy ellepje a gyümölcsöt a víz, és tegyük a hűtőbe! Így, egy egészséges citrom, akár 3 hónapig is friss marad! Tehát, ha legközelebb akciós a citrom, tárazzunk csak be belőle akár több kilót - ha valamiért, ezért érdemes ezért helyet csinálni a hűtőben!
(Forrás: Kertészkedek.hu )
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.