Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Praktikus

Így tárold a citromot, és hónapokig friss marad - döbbenetesen egyszerű a megoldás!

Egy végtelenül egyszerű megoldással több hónapig is frissen tartható a citrom, így érdemes akár nagyobb mennyiséget vásárolni belőle.

A citrom nagyon hasznos alapanyag a konyhában, hiszen ételekhez, italokhoz egyaránt felhasználható, magas C-vitamin tartalma miatt szuperegészséges, és ha mindez nem lenne elég, tisztítószerként sem utolsó! Érdemes beszerezni belőle egy nagyobb mennyiséget, ha épp akciós valahol, ám, ha épp nem az a célunk, hogy nagy mennyiségben lemon curd-öt, sóban eltett citromot vagy szörpöt, esetleg lekvárt készítsünk belőle, akkor előbb összeszárad vagy bepenészedik, mint hogy elfogyasztanánk. A jó hír az, hogy nem feltétlenül kell, hogy így legyen!

A citrom nagyon hasznos alapanyag a konyhában, jó, ha mindig van otthon (Fotó: Shutterstock)
A citrom nagyon hasznos alapanyag a konyhában, jó, ha mindig van otthon (Fotó: Shutterstock)


A titok nyitja a tárolásban rejlik: tegyük egy vízzel teli edénybe a citromokat, úgy, hogy ellepje a gyümölcsöt a víz, és tegyük a hűtőbe! Így, egy egészséges citrom, akár 3 hónapig is friss marad! Tehát, ha legközelebb akciós a citrom, tárazzunk csak be belőle akár több kilót - ha valamiért, ezért érdemes ezért helyet csinálni a hűtőben!

(Forrás: Kertészkedek.hu )

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.