Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Praktikus

Így tárold a citromot, és hónapokig friss marad - döbbenetesen egyszerű a megoldás!

Egy végtelenül egyszerű megoldással több hónapig is frissen tartható a citrom, így érdemes akár nagyobb mennyiséget vásárolni belőle.

A citrom nagyon hasznos alapanyag a konyhában, hiszen ételekhez, italokhoz egyaránt felhasználható, magas C-vitamin tartalma miatt szuperegészséges, és ha mindez nem lenne elég, tisztítószerként sem utolsó! Érdemes beszerezni belőle egy nagyobb mennyiséget, ha épp akciós valahol, ám, ha épp nem az a célunk, hogy nagy mennyiségben lemon curd-öt, sóban eltett citromot vagy szörpöt, esetleg lekvárt készítsünk belőle, akkor előbb összeszárad vagy bepenészedik, mint hogy elfogyasztanánk. A jó hír az, hogy nem feltétlenül kell, hogy így legyen!

A citrom nagyon hasznos alapanyag a konyhában, jó, ha mindig van otthon (Fotó: Shutterstock)
A citrom nagyon hasznos alapanyag a konyhában, jó, ha mindig van otthon (Fotó: Shutterstock)


A titok nyitja a tárolásban rejlik: tegyük egy vízzel teli edénybe a citromokat, úgy, hogy ellepje a gyümölcsöt a víz, és tegyük a hűtőbe! Így, egy egészséges citrom, akár 3 hónapig is friss marad! Tehát, ha legközelebb akciós a citrom, tárazzunk csak be belőle akár több kilót - ha valamiért, ezért érdemes ezért helyet csinálni a hűtőben!

(Forrás: Kertészkedek.hu )

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.