Az kígyóuborka a pulton legjobb esetben is csak néhány napig marad friss, hűtőszekrényben viszont akár egy hétig is roppanós marad. Nem mindegy azonban, hogy a hűtő melyik részébe tesszük!
10 fok alatt ugyanis könnyen "fagyási" sérüléseket szenvedhet, és megpuhulhat. Ezt elkerülhetjük, ha a friss, egészséges uborkát alaposan megmossuk folyó vízzel, papírtörlővel szárazra töröljük és a hűtőszekrény melegebb részeiben tároljuk, ami általában az ajtaja vagy a polcok eleje.
Ha szeretnénk előre felszeletelni az uborkát az egyszerűbb, gyorsabb felhasználás miatt, szeletelve is tárolhatjuk. Az uborkakarikákat tegyük egy nagyobb edénybe és öntsük fel vízzel úgy, hogy ellepje. Zárjuk le az edényt, majd tegyük a hűtőszekrénybe. Ezzel a módszerrel megóvjuk az uborkát a kiszáradástól, mivel a víz védi a hűtőszekrény száraz levegőjétől. Akár egy hétig friss marad ugyanúgy, mintha egészben tárolnák.
Ne feledjük, hogy a friss uborkaszelet kiváló éhségcsillapító, sokkal jobb, mintha csipszet vagy csokit ennénk, ha ránk tör a falási roham. Ha szeletelve tároljuk, nassolni is könnyebb belőle!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.