Mindnyájan tudjuk, hogy a műanyag ételhordó edényekből egy dolog kivakarhatatlan: a zsíros, paprikás szaft. Ez azt jelenti, hogy, ha az ember egyszer pörköltet tett egy műanyag dobozba, abba, bár tisztára súrolta, semmilyen körülmények között nem tehet, mondjuk vaníliakrémes édességet: a dobozban ugyanis ott marad a buké, ami nem igazán passzol a süteményhez.
Szerencsére erre is van megoldás, amire hol máshol, mint az Instagramon talált rá a Ripost.hu.A művelethet nincs másra szükség, mint egy kis mosogatószeres vízre és egyszerű onyhai papírtörlőre.
Rakjunk egy kis szappanos vizet a zsíros ételhordozónkba, majd dobjunk be egy papírtörlőt is. Ezek után zárjuk le a tetejével, aztán jól rázzuk meg. Miután kinyitottuk, csak öntsük ki a vizet, dobjuk ki az átnedvesedett papírt, öblítsük el a dobozt és már készen is vagyunk!
A műanyag dobozok gyártásához felhasználnak olyan vegyületeket, melyeknek az egészségre gyakorolt hatásáról keveset tudunk, és amikről nem tudjuk, hogy ha kioldódnak és szervezetünkbe kerülnek, annak milyen hatása lesz. Ilyenek például a ftalátok, amiket a műanyag rugalmassá tételére használnak. Állatkísérletben kimutatták, hogy ha ez felhalmozódik, akkor hormonális zavarokat okozhat, csökkentheti a termékenységet, idegrendszeri és fejlődési problémákat idézhet elő. A kutatók pontosan nem tudják, hogy ezek az anyagok mennyire stabilak és milyen mennyiségben oldódnak ki és jutnak be az élelmiszerekbe, amit aztán elfogyasztunk, így jobb, ha csak bizonyos óvintézkedéseket betartva használjuk ezeket!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.