Babgulyás
Klasszikus kuglóf
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Zsemlegombóc
Kijevi csirkemell rizibizivel
Finomfőzelék
Hagymás rostélyos
Dubarry-csirkemell
Csupacsokis brownie
Kínai szezámmagos csirke
Dödölle - az eredeti recept
Praktikus

Ezzel az egyszerű trükkel gyorsan újra szemcsés lesz a kőkemény barna cukor

Nincs annál bosszantóbb, mint azzal szembesülni, hogy a barna cukor kőkeménnyé dermedt a zacskóban. Egy pofonegyszerű módszerrel újra omlóssá válik és könnyen tudsz vele dolgozni.

Biztosan veled is előfordult már, hogy amikor több hét után elővetted a barna cukrot, észrevetted, hogy az egykor puha, aranyló szemcsék kemény téglává keményedtek. Ez az állagváltozás ugyan a minőségén nem változtat, de sütéskor bizony okozhat kellemetlenségeket. Máris eláruljuk, hogyan tudod orvosolni a problémát!

Ha levegő éri, a barna cukor kiszárad és kemény lesz / Fotó: Shutterstock
Ha levegő éri, a barna cukor kiszárad és kemény lesz / Fotó: Shutterstock

A barna cukor felnyitás után megkeményedik, mert azonnal elveszíti a nedvességtartalmát. A levegő ugyanis kiszárítja a kristályokat és a cukorban lévő melaszt, amitől a cukor kemény tömbbé vagy tömbökké áll össze. A megoldás tehát: visszaadni némi nedvességet a cukornak!

A módszer nagyon egyszerű: fogj egy papírtörlőd, nedvesítsd be és tedd a cukor zacskójába vagy dobozába úgy, hogy közvetlenül ne érintkezzen a cukorral. (Tegyél a vizes papírtörlő alá egy darab alufóliát.) Néhány óra alatt a cukor ismét pergő lesz. Ugyanezt a hatást éred el, ha egy darab narancshéjat vagy almahéjat teszel a cukortartóba.

Ha nincs időd, a mikrohullámú sütő is segíthet: tedd a megkeményedett cukrot egy tálkába, a tetejét takard be nedves papírtörlővel, és 20 másodpercre tett a sütőbe.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:



Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.