Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Praktikus

Ezzel az egyszerű trükkel gyorsan újra szemcsés lesz a kőkemény barna cukor

Nincs annál bosszantóbb, mint azzal szembesülni, hogy a barna cukor kőkeménnyé dermedt a zacskóban. Egy pofonegyszerű módszerrel újra omlóssá válik és könnyen tudsz vele dolgozni.

Biztosan veled is előfordult már, hogy amikor több hét után elővetted a barna cukrot, észrevetted, hogy az egykor puha, aranyló szemcsék kemény téglává keményedtek. Ez az állagváltozás ugyan a minőségén nem változtat, de sütéskor bizony okozhat kellemetlenségeket. Máris eláruljuk, hogyan tudod orvosolni a problémát!

Ha levegő éri, a barna cukor kiszárad és kemény lesz / Fotó: Shutterstock
Ha levegő éri, a barna cukor kiszárad és kemény lesz / Fotó: Shutterstock

A barna cukor felnyitás után megkeményedik, mert azonnal elveszíti a nedvességtartalmát. A levegő ugyanis kiszárítja a kristályokat és a cukorban lévő melaszt, amitől a cukor kemény tömbbé vagy tömbökké áll össze. A megoldás tehát: visszaadni némi nedvességet a cukornak!

A módszer nagyon egyszerű: fogj egy papírtörlőd, nedvesítsd be és tedd a cukor zacskójába vagy dobozába úgy, hogy közvetlenül ne érintkezzen a cukorral. (Tegyél a vizes papírtörlő alá egy darab alufóliát.) Néhány óra alatt a cukor ismét pergő lesz. Ugyanezt a hatást éred el, ha egy darab narancshéjat vagy almahéjat teszel a cukortartóba.

Ha nincs időd, a mikrohullámú sütő is segíthet: tedd a megkeményedett cukrot egy tálkába, a tetejét takard be nedves papírtörlővel, és 20 másodpercre tett a sütőbe.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:



Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.