Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Praktikus

Ezzel az egyszerű trükkel gyorsan újra szemcsés lesz a kőkemény barna cukor

Nincs annál bosszantóbb, mint azzal szembesülni, hogy a barna cukor kőkeménnyé dermedt a zacskóban. Egy pofonegyszerű módszerrel újra omlóssá válik és könnyen tudsz vele dolgozni.

Biztosan veled is előfordult már, hogy amikor több hét után elővetted a barna cukrot, észrevetted, hogy az egykor puha, aranyló szemcsék kemény téglává keményedtek. Ez az állagváltozás ugyan a minőségén nem változtat, de sütéskor bizony okozhat kellemetlenségeket. Máris eláruljuk, hogyan tudod orvosolni a problémát!

Ha levegő éri, a barna cukor kiszárad és kemény lesz / Fotó: Shutterstock
Ha levegő éri, a barna cukor kiszárad és kemény lesz / Fotó: Shutterstock

A barna cukor felnyitás után megkeményedik, mert azonnal elveszíti a nedvességtartalmát. A levegő ugyanis kiszárítja a kristályokat és a cukorban lévő melaszt, amitől a cukor kemény tömbbé vagy tömbökké áll össze. A megoldás tehát: visszaadni némi nedvességet a cukornak!

A módszer nagyon egyszerű: fogj egy papírtörlőd, nedvesítsd be és tedd a cukor zacskójába vagy dobozába úgy, hogy közvetlenül ne érintkezzen a cukorral. (Tegyél a vizes papírtörlő alá egy darab alufóliát.) Néhány óra alatt a cukor ismét pergő lesz. Ugyanezt a hatást éred el, ha egy darab narancshéjat vagy almahéjat teszel a cukortartóba.

Ha nincs időd, a mikrohullámú sütő is segíthet: tedd a megkeményedett cukrot egy tálkába, a tetejét takard be nedves papírtörlővel, és 20 másodpercre tett a sütőbe.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:



A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.