Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
Körömpörkölt csülökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Babgulyás
Farsangi szalagos fánk
Mákos guba
Dubarry-csirkemell
Zsemlegombóc
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csupacsokis brownie
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Finomfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
Epres blondie
Vadas marha
Praktikus

Megégett a pirospaprika és keserű lett a pörkölt? Így mentsd meg az ételt a kidobástól

Megégett a fűszerpaprika? Így ments meg a keserű ételt a kidobástól /Fotó: Shutterstock
A magyaros konyha előszeretettel használja a fűszerpaprikát, és nélküle elképzelhetetlenek a pörköltek, egyes levesek és sült húsok, de van, aki a rántottát is bőven meghinti a tűzpiros fűszerrel. Ha azonban egy pillanatra nem figyelünk oda, és megég, akkor az egész étel keserű lesz tőle. Van azonban erre is megoldás!

Pirospaprika nélkül nincs pörkölt, ám nagy a vita az emberek között, hogy a fűszerpaprikát a zsíron megfonnyasztott hagymára kell-e rászórni, vagy a már vízzel felöntött, félkész ételre kerül-e rá ez a piros fűszer. Ha előbbi receptet tanultad el a szüleidtől, akkor könnyen előfordulhat, hogy a nagy hő hatására pillanatok alatt odakap a paprika, ami megég és így megkeseredik. Ha még nincs benne a hús, akkor "csak" a hagymát kell kidobni, de ha már a húsra szórva ég meg, akkor az egész étel veszélybe kerül.

Megégett a fűszerpaprika? Így ments meg a keserű ételt a kidobástól /Fotó: Shutterstock
Megégett a fűszerpaprika? Így ments meg a keserű ételt a kidobástól /Fotó: Shutterstock

Legyen szó paprikás krumpliról, krumplis tésztáról vagy pörköltről, ha picit lepirítod a fűszerpaprikát, csak még ízletesebb lesz az étel. Nagyon óvatosnak kell azonban lenni, ugyanis ha megég a fűszerpaprika, és ezt nem vesszük észre, akkor az egész étel keserű ízű lesz és utólag már nagyon nehéz megmenteni a kidobástól. Szerencsére nincs semmi vész, ugyanis van erre is egy remek praktika!

Leégett a pirospaprika? Így mentsd meg a keserű pörköltet a kidobástól!

Legyen szó pörköltről vagy paprikás krumpliról, mindegyik megmenthető, még akkor is, ha lekapott és megkeseredett a fűszerpaprika. A húst vagy a krumplit szedd ki a fazékból és bő hideg víz alatt alaposan mosd le. A lábasból öntsd ki a hagymás-paprikás szaftot, alaposan mosd el a fakanállal együtt, majd pedig kezd előlről az ételt. Mutatunk is segítségként három remek magyaros ételt, amelynek a fűszerpaprika adja a lelkét!

CSIRKEPÖRKÖLT >>>

Csirkepörkölt receptje /Fotó: Mindmegette
Csirkepörkölt receptje /Fotó: Mindmegette

KLASSZIKUS PAPRIKÁS KRUMPLI LECSÓKOLBÁSSZAL >>>

Paprikás krumpli lecsókolbásszal /Fotó: Mindmegette
Paprikás krumpli lecsókolbásszal /Fotó: Mindmegette

KRUMPLIS TÉSZTA EGYSZERŰEN >>>

Krumplis tészta recept /Fotó: Mindmegette
Krumplis tészta recept /Fotó: Mindmegette

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.