Pirospaprika nélkül nincs pörkölt, ám nagy a vita az emberek között, hogy a fűszerpaprikát a zsíron megfonnyasztott hagymára kell-e rászórni, vagy a már vízzel felöntött, félkész ételre kerül-e rá ez a piros fűszer. Ha előbbi receptet tanultad el a szüleidtől, akkor könnyen előfordulhat, hogy a nagy hő hatására pillanatok alatt odakap a paprika, ami megég és így megkeseredik. Ha még nincs benne a hús, akkor "csak" a hagymát kell kidobni, de ha már a húsra szórva ég meg, akkor az egész étel veszélybe kerül.
Legyen szó paprikás krumpliról, krumplis tésztáról vagy pörköltről, ha picit lepirítod a fűszerpaprikát, csak még ízletesebb lesz az étel. Nagyon óvatosnak kell azonban lenni, ugyanis ha megég a fűszerpaprika, és ezt nem vesszük észre, akkor az egész étel keserű ízű lesz és utólag már nagyon nehéz megmenteni a kidobástól. Szerencsére nincs semmi vész, ugyanis van erre is egy remek praktika!
Legyen szó pörköltről vagy paprikás krumpliról, mindegyik megmenthető, még akkor is, ha lekapott és megkeseredett a fűszerpaprika. A húst vagy a krumplit szedd ki a fazékból és bő hideg víz alatt alaposan mosd le. A lábasból öntsd ki a hagymás-paprikás szaftot, alaposan mosd el a fakanállal együtt, majd pedig kezd előlről az ételt. Mutatunk is segítségként három remek magyaros ételt, amelynek a fűszerpaprika adja a lelkét!
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.