Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Praktikus

5 zöldség és gyümölcs, amit most kell beszerezni a piacon

piac
Bőséges árukínálattal, friss zöldségekkel és ősszel érő zamatos gyümölcsökkel csábítják spájzolásra vásárlóikat a hazai piacok. Szemrevételeztük a felhozatalt!

Itt az ideje újra feltölteni az éléskamrák polcait a magyar kertek legfinomabb kincseivel. Ezzel nemcsak pénzt takaríthatunk meg, de a nyár és az ősz üvegbe zárt ízeinek hála télen sem kell lemondanunk az egészséges és változatos táplálkozásról.

Szezonális termékeket magyar termelőktől vegyük (Fotó: Shutterstock)
Szezonális termékeket magyar termelőktől vegyük (Fotó: Shutterstock)


Idényzöldségek az egészségért

Fejes káposzta: a legjobb savanyítva

A káposzta egészséges és elérhető áron, bárki számára beszerezhető a magyar termelőktől. A vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, magas rosttartalmú zöldség dinsztelve jól passzol húsokhoz, halakhoz körteként, isteni savanyúságként eltéve, de ideális alapanyag a vegetáriánus ételeknek is. Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez.

C-vitaminban és jó baktériumokban gazdag, fermentált csoda, dillérekért - ez a savanyú káposzta! (Fotó: Shutterstock)
C-vitaminban és jó baktériumokban gazdag, fermentált csoda, dillérekért - ez a savanyú káposzta! (Fotó: Shutterstock)


Uborka: frissen, roppanósan

A télire eltett kovászos uborka valóságos vitaminbomba, emellett enyhíti a puffadást és a székrekedést. Mivel természetes úton erjed, tartósítószert nem tartalmaz. Felbontása után remek szendvicsekhez, hideg tálakhoz, magában vagy levesnek, finom leve erősíti az immunrendszert, az üvegből kivett kaprot felhasználhatjuk kaporszósz készítéséhez.

Sütőtök: krémesen a legfinomabb

Az egyik legegészségesebb választás az őszi zöldségek közül. A magas antioxidáns tartalma miatt csökkenti a rákbetegségek kialakulásának kockázatát is. Fogyaszthatjuk levesként, köretnek, főételekhez, isteni sütve, de lekvárnak is tökéletes. Ha azt szeretnénk, hogy eltett sütőtökünk igazán gazdag, édes és ízletes maradjon télen is, fontos, hogy a legérettebb darabokat válasszuk ki a piacon.

Friss gyümölcsök az édes ízekért

Birsalma, a kompótok királynője

Az egyik legjobb dolog, ami a birsalmával történhet, hogy befőtt lesz belőle, a másik, ha birsalmasajt. A jellegzetes őszi gyümölcs akár levesnek, sültek mellé mártásnak, de desszertnek is kiváló. A gyümölcs minden része aranyat ér, tele van vitaminnal, kiváló méregtelenítő és az emésztésünket is segíti. Egy pohár birsalmalé a gyulladást is gyógyítja, hűsíti a beleket, csillapítja a gyomorgörcsöket.

A birsalma minden része egészséges (Fotó: Mindmegette.hu)
A birsalma minden része egészséges (Fotó: Mindmegette.hu)

Szilva, a legkiválóbb lekvárnak!

A szilva az egyik legkülönlegesebb őszi csemege, ami kiváló C-vitamin-forrás, amely hatékony antioxidáns. Számtalan formában elkészíthető: tehetjük gyümölcssalátába, leve kiváló szomjoltó, ízesíthetjük vele reggelinket, de ínycsiklandozó levest és süteményt is készíthetünk belőle. Arra ügyeljünk, hogy a befőtt készítéséhez keményebb szilva kell, mint, amit a lekvárokhoz veszünk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.