Itt az ideje újra feltölteni az éléskamrák polcait a magyar kertek legfinomabb kincseivel. Ezzel nemcsak pénzt takaríthatunk meg, de a nyár és az ősz üvegbe zárt ízeinek hála télen sem kell lemondanunk az egészséges és változatos táplálkozásról.
Fejes káposzta: a legjobb savanyítva
A káposzta egészséges és elérhető áron, bárki számára beszerezhető a magyar termelőktől. A vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, magas rosttartalmú zöldség dinsztelve jól passzol húsokhoz, halakhoz körteként, isteni savanyúságként eltéve, de ideális alapanyag a vegetáriánus ételeknek is. Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez.
Uborka: frissen, roppanósan
A télire eltett kovászos uborka valóságos vitaminbomba, emellett enyhíti a puffadást és a székrekedést. Mivel természetes úton erjed, tartósítószert nem tartalmaz. Felbontása után remek szendvicsekhez, hideg tálakhoz, magában vagy levesnek, finom leve erősíti az immunrendszert, az üvegből kivett kaprot felhasználhatjuk kaporszósz készítéséhez.
Sütőtök: krémesen a legfinomabb
Az egyik legegészségesebb választás az őszi zöldségek közül. A magas antioxidáns tartalma miatt csökkenti a rákbetegségek kialakulásának kockázatát is. Fogyaszthatjuk levesként, köretnek, főételekhez, isteni sütve, de lekvárnak is tökéletes. Ha azt szeretnénk, hogy eltett sütőtökünk igazán gazdag, édes és ízletes maradjon télen is, fontos, hogy a legérettebb darabokat válasszuk ki a piacon.
Birsalma, a kompótok királynője
Az egyik legjobb dolog, ami a birsalmával történhet, hogy befőtt lesz belőle, a másik, ha birsalmasajt. A jellegzetes őszi gyümölcs akár levesnek, sültek mellé mártásnak, de desszertnek is kiváló. A gyümölcs minden része aranyat ér, tele van vitaminnal, kiváló méregtelenítő és az emésztésünket is segíti. Egy pohár birsalmalé a gyulladást is gyógyítja, hűsíti a beleket, csillapítja a gyomorgörcsöket.
Szilva, a legkiválóbb lekvárnak!
A szilva az egyik legkülönlegesebb őszi csemege, ami kiváló C-vitamin-forrás, amely hatékony antioxidáns. Számtalan formában elkészíthető: tehetjük gyümölcssalátába, leve kiváló szomjoltó, ízesíthetjük vele reggelinket, de ínycsiklandozó levest és süteményt is készíthetünk belőle. Arra ügyeljünk, hogy a befőtt készítéséhez keményebb szilva kell, mint, amit a lekvárokhoz veszünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.