A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Praktikus

Mókás ételek gyereknapra

A gyerek folyton játszanának, gyakran az étellel is. Ilyenkor nyilván rájuk szólunk... De gyereknapon talán megengedett... hogy mi is játsszunk egy kicsit - a gyerekek legnagyobb örömére! Négy vicces-kedves recept!

Cicás gyümölcsrizs

Körtefüllel és cseresznyeszemmel nyuszi is lehet a cica...
Körtefüllel és cseresznyeszemmel nyuszi is lehet a cica...

Hozzávalók 10 adaghoz:
50 dkg rizs
6 dl tej
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
80 dkg tetszőleges gyümölcs (vagy lecsepegtetett befőtt)
4 dl tejszín
A díszítéshez:
almaszeletek
eper
őszibarack befőtt
kivi
körte

Elkészítés: A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, 6 dl forró vízben feltesszük főni, egy csipet sóval megszórjuk, és lefedjük. A tejet felforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor a rizs beitta a vizet, ráöntjük a forró, cukros-vaníliás tejet, és letakarva nagyon óvatosan főzzük, időnként keverjük. Amikor már majdnem beitta a tejet, levesszük a tűzről, de a fedőt nem vesszük le még róla 20-30 percen át. Amikor megpuhult a rizs, kiborítjuk egy nagyobb tálba, hogy hűljön. Apróra vágjuk a gyümölcsöket. Ha befőtteket is használunk, keverhetünk a kihűlt rizsbe kevés befőttlevet, hogy szaftosabb legyen. Összekeverjük a rizst és a gyümölcsöket, ha szükséges, porcukorral még ízesíthetjük. A tejszínből kemény habot verünk, és lazán belekeverjük a gyümölcsös rizsbe. Rövid időre hűtőbe tesszük, majd tálkákba szedjük, díszítjük a félretett megmosott gyümölcsökkel, és tálaljuk.

Kókuszos sün

Egy egész süncsapat!
Egy egész süncsapat!

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:
50 dkg darált keksz
3 dkg kakaópor
3 evőkanál porcukor
15 dkg baracklekvár
1-2 dl meggy- vagy barack lé
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg vágott mandula
6 szem cukrozott gyümölcs

Elkészítés: A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral, a porcukorral, a lekvárral és annyi gyümölcslével, hogy jól összeálljon a tészta.
Az elkészült tésztából kis sünigolyókat formálunk, amiket meghempergetünk a reszelt kókuszban. A mandulát beleszurkáljuk a golyókba tüskéknek. A cukrozott gyümölcsből kis darabokat vágunk, és beillesztjük a szemeknek. Lehet a süni közepébe összevágott meggyet is tenni, hogy finomabb legyen.

Sonkás kishajó

Vacsorára ideális
Vacsorára ideális

Hozzávalók 8 darabhoz:
1 paprika
4 kis paradicsom
zászlónak színes paprika
4 kis kifli (vagy molnárka)
4 dkg vaj (vagy sajtkrém)
8 szelet sonka
16 szál ropi
4 szelet uborka

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A paprikát 8 karikákra, a paradicsomot félbe vágjuk. A színes paprikából kivágjuk a zászlókat. A kifliket kettévágjuk, megvajazzuk. A sonkaszeleteket egy-egy ropira húzzuk, és a kiflik közepébe szúrjuk. A maradék ropikat kettétörjük, és evezőként szúrjuk a péksüteménybe. A csónak elejére félbevágott paradicsomot, a hátuljára fél karika uborkát teszünk. Kormánykeréknek paprikakarikát illesztünk rá. Feltesszük a zászlókat, és tálaljuk.

Főtt tojásból egérke

Annyira helyesek, hogy szinte kár megenni...
Annyira helyesek, hogy szinte kár megenni...

Hozzávalók 12 darabhoz:
6 tojás
4 dkg vaj
1 evőkanál mustár
A díszítéshez:
1 kis fej saláta
6 piros retek
1 kis sárgarépa
5 szemes bors, összetörve

Elkészítés: A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, majd kettévágjuk. Kivesszük a sárgájukat, és azt átpasszírozzuk. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk. A retket, a répát megtisztítjuk, megmossuk, a retket vékony karikákra, a répát vékony, hosszú csíkokra vágjuk.
Habosra keverjük a vajat a mustárral, megsózzuk, és belekeverjük a tojássárgákat. Jól összedolgozzuk, és a krémet visszatöltjük a tojásba. A salátát tetszőlegesen daraboljuk, és elrendezzük egy tálon. Rátesszük a főtt töltött tojásokat a krémmel lefele. A retekkarikákból füleket, a répacsíkokból bajuszt készítünk. A retek kis gyökérrésze lesz a farkinca, az összetört borsból lesz az egér szeme és orra.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.