Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Praktikus

Muffin, kalács, pite, képviselőfánk - így készülnek a legjobb házi tészták

Három tésztafajta elkészítését ismerheted meg: számos finom süteményt varázsolhatsz belőlük az asztalra!
Élesztős

A hozzáadott liszt, tojás, zsiradék és cukor mennyisége a recepttől függ, ám abban az összes megegyezik, hogy mindegyik alapja az élesztő. Morzsold nagyobb darabokra, aztán tedd langyos tejbe. Ha kell, nagyon alacsony lángon melegítsd, vagy tedd a meleg sütőbe, amíg fel nem fut. Ha feljön a folyadék tetejére, és megnő a térfogata, öntsd a sütemény többi alapanyagához, és dolgozd össze azokkal. Konyharuhába csavart edényben vagy speciális tálban, meleg helyre téve hagyd kelni a tésztát. Így készül például a pogácsa, az aranygaluska és a tejes kalács is.

Kevert

A kevert tészták egyszerűen elkészíthetőek, titkuk a gondos összedolgozásban rejlik. Az alaptészta általában margarinból, cukorból, tojásból, lisztből, sütőporból és tejből áll össze. A margarint verd habosra a cukorral, dolgozd bele a tojásokat, öntsd fel a tejjel, majd apránként tedd bele a sütőport és a lisztet is. Az így készített masszából meggyes vagy almás pitét, sőt, muffint is süthetsz.

Égetett

Nem véletlenül kapta ezt a nevet, hiszen akkor lesz igazán finom, ha magas hőmérsékleten sütöd ki. Remek példa erre a képviselőfánk. Ki képes ellenállni a pudinggal töltött, porcukorral meghintett falatkáknak?! Az elkészítése nem ördöngösség: a margarint vízben olvaszd fel, keverd hozzá a lisztet, majd a tűzről levéve a tojásokat is. Egy nyomózsákkal adagold a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd ki a 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kész, vágd ketté a fánkokat, majd kanalazd ki, és töltsd meg pudinggal a belsejüket.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.