Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Praktikus

Muffin, kalács, pite, képviselőfánk - így készülnek a legjobb házi tészták

Három tésztafajta elkészítését ismerheted meg: számos finom süteményt varázsolhatsz belőlük az asztalra!
Élesztős

A hozzáadott liszt, tojás, zsiradék és cukor mennyisége a recepttől függ, ám abban az összes megegyezik, hogy mindegyik alapja az élesztő. Morzsold nagyobb darabokra, aztán tedd langyos tejbe. Ha kell, nagyon alacsony lángon melegítsd, vagy tedd a meleg sütőbe, amíg fel nem fut. Ha feljön a folyadék tetejére, és megnő a térfogata, öntsd a sütemény többi alapanyagához, és dolgozd össze azokkal. Konyharuhába csavart edényben vagy speciális tálban, meleg helyre téve hagyd kelni a tésztát. Így készül például a pogácsa, az aranygaluska és a tejes kalács is.

Kevert

A kevert tészták egyszerűen elkészíthetőek, titkuk a gondos összedolgozásban rejlik. Az alaptészta általában margarinból, cukorból, tojásból, lisztből, sütőporból és tejből áll össze. A margarint verd habosra a cukorral, dolgozd bele a tojásokat, öntsd fel a tejjel, majd apránként tedd bele a sütőport és a lisztet is. Az így készített masszából meggyes vagy almás pitét, sőt, muffint is süthetsz.

Égetett

Nem véletlenül kapta ezt a nevet, hiszen akkor lesz igazán finom, ha magas hőmérsékleten sütöd ki. Remek példa erre a képviselőfánk. Ki képes ellenállni a pudinggal töltött, porcukorral meghintett falatkáknak?! Az elkészítése nem ördöngösség: a margarint vízben olvaszd fel, keverd hozzá a lisztet, majd a tűzről levéve a tojásokat is. Egy nyomózsákkal adagold a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd ki a 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kész, vágd ketté a fánkokat, majd kanalazd ki, és töltsd meg pudinggal a belsejüket.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.