Csupacsokis brownie
Vadas marha
Mézes-mustáros csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Tárkonyos csirkeraguleves
Zsemlegombóc
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-csirkemell
Babgulyás
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Praktikus

Ettől a titkos hozzávalótól lesz mennyei és krémes a torma

Torma
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogyan lehet lágyabb íze a tormának.

Ha a húsvéti sonka és kalács mellé egy picit lágyítanál a torma ízén, akkor mutatunk egy szuper trükköt, melynek segítségével nemcsak selymesebb, de izgalmasabb is lesz az íze.

TIPP: Nem lesz olyan erős íze a tormának, ha egy kevés tejszínt, majonézt vagy reszelt almát keversz hozzá. Érdemes kipróbálni, és a hagyományos verzió mellett egy lágyabb, extrább változatot is tálalni a húsvéti asztalon.

Nálatok is nélkülzhetetlen eleme a torma a húsvéti menünek? / Fotó: Shutterstock
Nálatok is nélkülzhetetlen eleme a torma a húsvéti menünek? / Fotó: Shutterstock

Még 5 tormás tipp:

- A tormás fűszervaj jól illik sült halakhoz, pl. lazachoz, tonhalhoz, fogashoz, harcsához.

- A reszelt torma leves alapanyaga és krumplipüré ízesítője lehet.

- A céklasalátába tökéletesen passzol a hasábokra vágott friss torma.

- Különféle mártásokba is nyugodtan kerülhet egy kevés torma: a házi hamburger szószába, a pizzához készített mártásba, a sült krumpli vagy a friss spárga mellé kínált majonézbe, de a szendvicskrémek világában is megállja a helyét.

- Így készíthetsz gyönyörű, rózsaszín tormát a húsvéti sonka mellé: forgass össze kb. 20 dkg frissen finomra reszelt tormát és 1 kis fej céklát. Forrázd le 1 dl vízzel, adj hozzá 1 dl fehérborecetet és 2 ek mézet, majd hagyd hűlni. Végül keverj hozzá 1 dl tejszínt és 2 ek tejfölt, valamint egy pici sót és frissen őrölt borsot.

+1 tormás recept húsvétra:

Sajtos-tormakrémes sonkatekercs

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 ek reszelt torma
  • 25 dkg mascarpone
  • bors
  • 1 csokor snidling
  • 20 dkg csirkemellsonka

Elkészítése:

1. A sonkatekercsek töltelékéhez lereszeljük a füstölt trappista sajtot. Tálba öntjük a mascarponét, hozzáforgatjuk a reszelt tormát, majd a reszelt sajtot is.

2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, átkeverjük, majd beleforgatjuk a leöblített, apróra vágott snidlinget. A mascarponés töltelékkel megkenjük a sonkaszeleteket, majd felcsavarjuk mindet.

3. Kínálhatunk mellé kaszinótojást, tojáskrémet, húsvéti sonkát, kalácsot és persze sok-sok friss zöldséget.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.