Ha azt szeretnéd, hogy a főzelékben szálas maradjon a tök és ne főjön szét, akkor mutatunk egy szuper trükköt.
Tipp: Miután legyalultad a tököt, keverj hozzá egy kis ecetet, így szép, szálas lesz a főzelékben. Ezzel a módszerrel garantált az igazán guszta végeredmény!
Próbáld ki a kapros tökfőzelék receptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan elkészíteni, és isteni finom lesz!
Hozzávalók:
A pörkölthöz:
Elkészítése:
1. A tökfőzelék elkészítéséhez a megpucolt és felaprított hagymát a felforrósított zsíron megdinszteljük. Ha már üveges, hozzáadjuk a lisztet, gyorsan elkeverjük, nehogy megégjen.
2. Beleöntjük a tejfölt, hozzáadjuk a gyalult tököt (amit előzőleg egy kis ecettel is elkevertünk) és az apróra vágott kaprot. Kevés vizet öntünk rá, sóval ízesítjük és addig főzzük, amíg a tök megpuhul. Ha nem találjuk elég sűrűnek, akkor sűríthetünk rajta még rántással, vagy habarással.
3. A csirkemell pörkölthöz a hagymát apróra vágjuk és a felforrósított zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát és a félbevágott paradicsomot, majd együtt pároljuk néhány percig.
4. Végül beletesszük az apró kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával és visszatesszük a tűzre. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb 1-1,5 dl vízzel és puhára főzzük. A tökfőzelékkel együtt kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.