A kávéfőzőt negyedévente szabadítsd meg a vízkőtől. Egy idő után a lerakódott mész megakadályozhatja a gép működését, így ha nem cselekedsz, akár a gép kárára is mehet a hanyagságod. Keverj össze 3 evőkanál citromsavat fél liter gyümölcsecettel. A folyadékot melegítsd fel, majd hígítás nélkül öntsd a készülékbe. Hagyd hatni kicsit, majd alaposan öblítsd ki.
Sokkal könnyebben tisztán tartható, mint a gázrózsás változat, ettől függetlenül rendszeres ápolást igényel. Minden egyes használat után töröld le nedves ruhával. Hetente egyszer pedig dörzsöld át ecettel, hogy mindig szép fényes legyen. A nagyobb, odaégett foltokat speciális kerámialaphoz gyártott éles pengével tudod eltávolítani.
Rendszeresen töröld ki ecetes vízzel! Eltüntetheted a hűtőben a kellemetlen szagokat, ha egy félbevágott almát teszel bele. Ezt hetente érdemes cserélni.
Sosem szabad súrolóporral tísztítani, mert az tönkreteszi a felületét. A szakértők igazából azt mondják, hogy víznek se nagyon kéne érnie, elegendő lenne, ha egy nedves ronggyal áttörölgetnénk a serpenyőt. Ha mégis valami makacs folt keletkezett a felületén, oldj fel másfél deciliter vízben 2 evőkanál sütőport, tedd az edénybe, majd főzd fel. Ezután alaposan öblítsd ki tiszta vízzel, végül puha ronggyal vagy kéztörlővel töröld szárazra.
Ha valami ráégett az edény aljára, mielőtt nekiállnál kaparászni, töltsd meg vízzel és hagyd legalább egy órát ázni. Majd vágj össze egy vöröshagymát, tedd bele a vízbe, adj hozzá egy evőkanál sót, majd főzd tíz percig. Utána mosogasd el.
Mielőtt nekiállnál a sütő összevissza karcolásának, helyezz a sütő aljába egy jénai tálba ecetes vizet (1:1 arányba) és kapcsold be közepes hőfokra. A párolgó ecetes víz nagy részben oldani fogja az odaégett zsírt, így a végén már sokkal könnyebb dolgod lesz a takarításnál.
A fazék nyomát eltávolíthatod azonos arányban adagolt lenolaj és mosogatószer keverékével. Végezetül alaposan mosd le és tiszta ronggyal töröld szárazra.
A hosszabb ideig nem használt befőttesüvegek dohos szagúak lesznek. Tegyél az üvegbe zeller zöldet, tedd rá a kupakját és hagyd, hogy minden szag eltűnjön. Ha nincs kéznél zeller, öntsd fel citromos vízzel, és hagyd egy éjszakára pihenni, majd alaposan öblítsd ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.