Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Zsemlegombóc
Hagymás rostélyos
Epres blondie
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt
Dödölle - az eredeti recept
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Praktikus

Fűszernövényekkel a szépségért: ezzel kezeld a hajad, hogy élettel teli legyen!

A fűszernövények elsősorban az ételeinket teszik ízletesebbé, de ennél sokkal többet is tudnak: gyógyítanak, szépítenek. Most egy fantasztikus hajápolót hoztunk, ami hajhullásra tökéletes.

A rozmaring az egyik legnépszerűbb fűszernövény, melynek gyógyító hatásait már a középkorban is ismerték. Olaja kiváló fájdalomcsillapító, érzéstelenítő, így – többek között – fejfájásra is jó. Javítja a koncentrációt, élénkít, jobb kedvre derít, javítja az emésztést és erősíti az immunrendszert. Stimulálja a vérkeringést, ennek köszönhetően az oxigén és a tápanyagok jobban eljutnak a sejtekhez, javítja azok működését.

A rozmaringolajat a szépségápolásban és a gyógyászatban is használják / Fotó: Shutterstock
A rozmaringolajat a szépségápolásban és a gyógyászatban is használják / Fotó: Shutterstock

Ha hullik a haj...

A fűszer vérkeringést javító hatása miatt tökéletesen alkalmas arra, hogy a rozmaringolaj serkentse a haj növekedését, ápolja a fejbőrt és megállítsa a hajullást. Rendszeres használatával a fejbőr viszketését és a korpásodást is csökkenthetjük. Ám nem csak az olaj hat jótékonyan a hajra, hanem a rozmaringfőzet is. A life.hu cikkében elárulja, hogyan készíthetjük el ezt az egyszerű, de nagyon hatékony szert.

Így készül a rozmaringfőzet

Amire szükségünk lesz:

  • 2-3 ág friss rozmaring
  • víz
  • szórófejes flakon

A rozmaringfőzethez mossuk meg a rozmaringágakat, rakjuk az összeset egy kis edénybe és öntsünk rájuk 2 bögre vizet, de minimum annyit, hogy a növényeket ellepje. Mindenképpen tegyünk rá fedőt, hogy az értékes hatóanyagok megmaradjanak. Kezdjük melegíteni az edényt és várjuk meg, amíg a víz felforr. Lassú tűzön főzzük 30 percig a rozmaringokat, majd hagyjuk kihűlni az elegyet. Ezt követően szűrjük le a levét és töltsük szórófejes flakonba.

Erősebbé, ellenállóbbá teszi a hajat a rozmaringfőzet / Fotó: Shutterstock
Erősebbé, ellenállóbbá teszi a hajat a rozmaringfőzet / Fotó: Shutterstock

Hogyan használjuk?

A rozmaringfőzet öbbféleképpen is használható:

  • A szórófejes flakon segítségével spricceljük a hajtőre, valamint a fejbőrre a főzetet, majd kicsit masszírozzuk be és hagyjuk megszáradni. Érdemes naponta kétszer – reggel és este – is alkalmazni, mert így tudja igazán kifejteni a hatását.
  • A hajtő és a fejbőr mellett az egész hajhosszra is permetezhetünk belőle, mivel nem nehezíti el és nem is zsírosítja a tincseket, viszont erősebbé és ellenállóbbá teheti az egész hajkoronánkat.
  • Hajmosás után át is öblíthetjük a rozmaringfőzettel az egész fejbőrt és a hajat, bár – mivel a legtöbben nem mosnak naponta hajat - ez önmagában valószínűleg kevés lesz a látványos változáshoz, de kiegészítésnek jó lehet.

Jó tudni:

A rozmaring jótékony hatása nem jelentkezik azonnal, a látványos eredményre akár 6 hónapot is várni kell.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.