A rozmaring az egyik legnépszerűbb fűszernövény, melynek gyógyító hatásait már a középkorban is ismerték. Olaja kiváló fájdalomcsillapító, érzéstelenítő, így – többek között – fejfájásra is jó. Javítja a koncentrációt, élénkít, jobb kedvre derít, javítja az emésztést és erősíti az immunrendszert. Stimulálja a vérkeringést, ennek köszönhetően az oxigén és a tápanyagok jobban eljutnak a sejtekhez, javítja azok működését.
A fűszer vérkeringést javító hatása miatt tökéletesen alkalmas arra, hogy a rozmaringolaj serkentse a haj növekedését, ápolja a fejbőrt és megállítsa a hajullást. Rendszeres használatával a fejbőr viszketését és a korpásodást is csökkenthetjük. Ám nem csak az olaj hat jótékonyan a hajra, hanem a rozmaringfőzet is. A life.hu cikkében elárulja, hogyan készíthetjük el ezt az egyszerű, de nagyon hatékony szert.
Amire szükségünk lesz:
A rozmaringfőzethez mossuk meg a rozmaringágakat, rakjuk az összeset egy kis edénybe és öntsünk rájuk 2 bögre vizet, de minimum annyit, hogy a növényeket ellepje. Mindenképpen tegyünk rá fedőt, hogy az értékes hatóanyagok megmaradjanak. Kezdjük melegíteni az edényt és várjuk meg, amíg a víz felforr. Lassú tűzön főzzük 30 percig a rozmaringokat, majd hagyjuk kihűlni az elegyet. Ezt követően szűrjük le a levét és töltsük szórófejes flakonba.
A rozmaringfőzet öbbféleképpen is használható:
A rozmaring jótékony hatása nem jelentkezik azonnal, a látványos eredményre akár 6 hónapot is várni kell.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.