Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Praktikus

10 zseniális konyhai trükk, ami megkönnyíti az életed!

Hogyan pucolj könnyen és gyorsan gyömbért, fokhagymát, főtt tojást? Mit csinálj a másnapos kenyérrel, hogy felfrissítsd? Hogy fejtsd le a szemeket a kukoricáról egyszerűen? Mutatjuk!

Hogyan rögzítsük a vágódeszkát?

Ha egy méretben passzoló nedves törölközőt terítünk a vágódeszka alá, nem fog elmozdulni vágás közben!

Gyömbér pucolása egyszerűen és hatékonyan

Egy kiskanál segítségével könnyedén meg tudod pucolni a gyömbért, egyszerűen csak fogj egy teáskanalat és a szélével kezdd el erősen lefejteni a gyömbér héját. Pikk-pakk kész!

Fokhagyma- és FŐTTTOJÁS-PUCOLÁS gyorsabban

A gerezdekre szedett fokhagymát egy dobozba tesszük (a legjobb, ha üvegből van), a tetejét lezárjuk és erősen összerázzuk, hogy a fokhagymák héja fellazuljon és könnyedén leváljon.

A tojások pucolásához a dobozt félig töltsük meg vízzel, helyezzük bele a kemény tojásokat, és óvatosan rázzuk össze, amíg a héjuk fellazul és leesik.

Hogyan puhítsuk meg a vajat, anélkül, hogy felolvasztanánk?

Egy bögrét töltsünk majdnem tele vízzel, mikróban melegítsük 1 percig, majd a vizet kiöntve rakjuk bele a bajat 30 másodpercre.

Hogyan lassítsuk le a krumpli csírázását?

Egyszerűen csak tárold őket az almákkal együtt!

Hogyan élesszük fel a másnapos kenyeret?

Vizezzük be a kenyeerünket, majd 160 fokon 8 percig süssük. Kivéve olyan lesz, mint újkorában!

2 szuper módszer a kukoricaszemek lefejtéséhez

Mikrózzuk a kukoricát 5 percig, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk le egy sor kukoricát, és benyomkodva fejtsük le a többi részt.

A kukoricacsőről úgy is lefejthetjük a szemeket, hogy a kukoricát egy kuglófforma közepébe állítjuk, majd egy éles késsel levágjuk róla a kukoriaszemeket. Így a forma felveszi azokat, és a kukoricánk is egyhelyben marad.

Hogyan készíts tejszínhabot befőttesüvegben?

Hozzávalók:

1 bögre habtejszín
1 tk vaníliakivonat
1 ek porcukor

A hozzávalókat keverjük össze egy befőttesüvegben (vagy más, lezárható üvegben) és rázzuk össze alaposan, kb. 2-3 percig, amíg összeáll.

MÉG TÖBB SZUPER konyhai trükköt találsz itt >>>

5 ZSENIÁLIS TOJÁSOS TRÜKK AMIT ISMERNED KELL! >>>

MIRE JÓ A TOJÁSSZELETELŐ? 5 DOLOG, AMI MÉG BIZTOS ESZEDBE SEM JUTOTT >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.