Ha egy méretben passzoló nedves törölközőt terítünk a vágódeszka alá, nem fog elmozdulni vágás közben!
Egy kiskanál segítségével könnyedén meg tudod pucolni a gyömbért, egyszerűen csak fogj egy teáskanalat és a szélével kezdd el erősen lefejteni a gyömbér héját. Pikk-pakk kész!
A gerezdekre szedett fokhagymát egy dobozba tesszük (a legjobb, ha üvegből van), a tetejét lezárjuk és erősen összerázzuk, hogy a fokhagymák héja fellazuljon és könnyedén leváljon.
A tojások pucolásához a dobozt félig töltsük meg vízzel, helyezzük bele a kemény tojásokat, és óvatosan rázzuk össze, amíg a héjuk fellazul és leesik.
Egy bögrét töltsünk majdnem tele vízzel, mikróban melegítsük 1 percig, majd a vizet kiöntve rakjuk bele a bajat 30 másodpercre.
Egyszerűen csak tárold őket az almákkal együtt!
Vizezzük be a kenyeerünket, majd 160 fokon 8 percig süssük. Kivéve olyan lesz, mint újkorában!
Mikrózzuk a kukoricát 5 percig, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk le egy sor kukoricát, és benyomkodva fejtsük le a többi részt.
A kukoricacsőről úgy is lefejthetjük a szemeket, hogy a kukoricát egy kuglófforma közepébe állítjuk, majd egy éles késsel levágjuk róla a kukoriaszemeket. Így a forma felveszi azokat, és a kukoricánk is egyhelyben marad.
Hozzávalók:
1 bögre habtejszín
1 tk vaníliakivonat
1 ek porcukor
A hozzávalókat keverjük össze egy befőttesüvegben (vagy más, lezárható üvegben) és rázzuk össze alaposan, kb. 2-3 percig, amíg összeáll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.