Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Bár hagyományosan keményre főtt tojást kínálunk a sonka és a kalács mellé, de miért is ne ránthatnánk ki a húsvét egyik főszereplőjét, hiszen már úgyis megfőztük. A rántott tojás elkészítésének első lépése ugyanis éppen a főzés.

Ha idén a főtt tojásokkal is szeretnéd elkápráztatni a vendégeket, no meg az éhesen érkező locsolókat, akkor kínáld őket rántott változattal. Első pillantásra fel sem ismerik majd, milyen ételt raktál eléjük. Ezért rögtön indíthatod a lakomát egy találós kérdéssel: „Szerinted mi van a tányéron?” A Vidék íze magazin alábbi receptjéből ki is derül a válasz.

Kápráztasd el a locsolókat rántott tojással / Fotó: Vidék íze magazin
Kápráztasd el a locsolókat rántott tojással / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin különleges receptje a rántott tojáshoz.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • torma
  • snidling
  • liszt, tojás és morzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez
  • bors

Elkészítés:

  1. Sós vízben keményre főzzük a tojásokat. Hideg víz alatt leöblítjük, meghámozzuk. Hosszában kettévágjuk.
  2. A tojások sárgáját egy tálba kaparjuk.
  3. A fehérjéket a szokásos módon (liszt, tojás, morzsa) panírozzuk, majd bő, forró olajban kisütjük.
  4. A tojások sárgáját szitán áttörjük, ízesítjük. Habzsákba rakjuk és beletöltjük a rántott fél tojásokba.

Borítókép: Vidék íze magazin


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.