Elkészítés: A zsemlék kalapját levágom, a belsejüket kiszedem, keverőtálba tépkedem, hozzáadom a túrót, villával összetöröm, majd jöhet a többi belevaló: 5 dkg puha vaj, a tojások sárgája, a cukor és a vaníliás cukor, a reszelt alma és citromhéj. Kikeverem, ha kicsit sűrű, tejföllel lazítom.
A kivájt zsemléket és kalapjukat langyos, enyhén cukrozott tejben csak egy pillanatra kívül-belül megforgatom, majd megtöltöm a túrós töltelékkel.
A tojásfehérjét kemény habbá verem egy kis csipet sóval, és a túrós masszába keverem az áfonyával. A tölteléket 10 felé osztom, betöltögetem a zsemlékbe, kalapjukat ráteszem, kb. 1-1 dkg vajat teszek mindegyik tetejére, és előremelegített 190 fokos sütőben pirosra sütöm kb. 20-25 perc alatt.
Porcukorral megszitálva, friss áfonyával tálalom, de önmagában is jó.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.