Elkészítés: A tésztához a lisztet keverőtálba szitálom, a többi szobahőmérsékletű hozzávalóval tésztát dagasztok. (Az élesztőt csak belemorzsolom!) A kidolgozott tészta tetejét kevés liszttel meghintem, letakarom, langyos helyen a duplájára kelesztem.
A darált dióhoz keverem a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot, belereszelem a citrom héját, összekeverem.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkára borítom, 2 részre osztom. Egyenként kb. 5 mm vastag téglalap alakú formára nyújtom, megkenem a lekvár felével. Megszórom a dió felével, ráreszelem az alma felét, a széleken kb. 2 cm-t üresen hagyok. Hosszanti oldalán kezdem feltekerni, tekerés közben a két szélét ujjammal benyomkodom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a rudakat, tojással lekenem, 15 percig langyos helyen pihentetem. Újra lekenem tojással, tetejét több helyen villával megszurkálom a távozó gőz miatt, és hideg sütőbe tolom.
A sütőt 180 fokra (légkeverésre) kapcsolom, kb. 30 perc alatt barnás-pirosra sütöm. Kihűtöm, szeletelem és tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.