Az almákat hámozzuk meg, nagy lyukú reszelőn reszeljük le, majd keverjük össze a megmosott mazsolával és a darabokra vágott dióval.
Adjuk a keverékhez a porcukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a rumot is, alaposan dolgozzuk össze, és letakarva egy éjszakán át pihentessük.
Másnap adjuk az almás keverékhez a lisztet, a sütőport és a sót is, majd dolgozzuk tésztává. Osszuk két részre, és készítsünk belőle cipókat. Egymástól messze tegyük egy tepsire, és 150 fokra előmelegített sütőben 75 perc alatt süssük meg.
Nemcsak almával, de körtével is elkészíthetjük. Sárgarépával szintén nagyon finom és egészséges.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.