Elkészítés: A lisztet, a túrót, a margarint, a vaníliás cukrot, egy csipet sót és a reszelt citromhéjat sima tésztává gyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, leseperjük róla a lisztet, és háromrét összehajtjuk. Alufóliába tesszük, és hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. A nyújtást, hajtogatást még kétszer megismételjük, közben fél-fél órát pihentetjük.
A mazsolát megmossuk, leszárítjuk. A zsemlemorzsát megpirítjuk a margarinon, az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszejük, összekeverjük a mazsolával, citromhéjjal, cukorral, fahéjjal, esetleg citromlével.
A tésztát fél centi vastagságúra kinyújtjuk, egyharmad részét beszórjuk a zsemlemorzsával, ráhalmozzuk az almát, és feltekerjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rátesszük a rétest, megkenjük a tojássárgájával, és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, és utána szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.