A tojásfehérjéket, a habverőlassú fokozatán elkezdjük felverni, és amikor már kezd habosodni, hozzáadjuk a sót és a citromlevet, majd tovább keverjük, már magasabb fokozaton. Amikor már közepes keménységű, akkor kanalanként hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is, és addig keverjük, amíg jó kemény habot nem kapunk.
A lisztet és porcukrot összeszitáljuk egy tálba, majd kanalanként adagolva a habhoz adjuk. Amikor kész, a felét áttesszük egy másik tálba, beleszitáljuk a kakaóport, és alaposan elkeverjük.
Egy kuglóf formát alaposan kikenünk vajjal, és megszórjuk liszttel, majd a fehér és a kakaós habot felváltva belekanalazzuk a formába. Kicsit a pulthoz ütögetjük, majd előmelegített, 170 fokos sütőben, kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával nézzük meg, ha tiszta marad a tű, akkor jó, ne süssük túl,mert kiszárad.
Ha kivettük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, majd a formát enyhén ütögetve egy tálra átborítjuk a kész süteményt. Amikor kihűlt, hintsük meg porcukorral,és tejszínhabbal, vanília-, vagy csokiöntettel, de lekvárral is fogyaszthatjuk.
Megjegyzés
Az ünnepi sütögetések alkalmával,van hogy megmaradnak a tojásfehérjék,ezeket érdemes lefagyasztani és ez a kuglóf remek ötlet az összegyűlt tojásfehérjék felhasználására.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.