Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk. A tejet meglangyosítjuk. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, belemorzsoljuk az élesztőt, 1 evőkanál cukrot szórunk rá, ráöntjük a meglangyosított tejet, 3 evőkanál lissztel elkeverjük, a tetejére lisztet szórunk. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük a kovászt. Akkor jó, ha a tetején a liszt megrepedezett.
Eközben a margarint megpuhítjuk, habosra keverjük a maradék cukorral és a 3 tojással, csipetnyi sót is szórunk bele. Ha a kovász megkelt, ezt a tojásos keveréket beleöntjük, és a kézi mixer dagasztó spiráljával bedagasztjuk. Ha elválik az edény falától és jó hólyagos, letekarjuk, és meleg helyen 40-50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, gyúrótáblán kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, köröket szaggatunk belőle, és még így is kelesztjük 15-20 percig. Ha szépen megkelt, közepesen forró olajban szépen megsütjük úgy, hogy a közepébe lyukat szúrunk. Porcukorral megszórva vagy baracklekvárral kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.