Elkészítés: Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi anyaggal összedolgozzuk, és a tésztát 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A galuskákat olvasztott vajba, majd cukorral elkevert darált dióba mártjuk, és egy kivajazott és lisztezett tepsibe rakjuk. 2-3 sort teszünk egymásra. Közte olvasztott vajjal meglocsoljuk, és cukros dióval megszórjuk. 15-20 percet hagyjuk kelni, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A sodóhoz A tojássárgáját kb. 1 dl tejjel, a cukorral és a liszttel elkeverjük. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, és forrón a tojássárgájához öntjük. A tűzhelyre tesszük, és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Ne forraljuk, mert csomós lesz! A tűzről levesszük, és beletesszük a vajat. A 2 db tojásfehérjét 2 dkg cukorral keményre verjük, és a forró mártáshoz keverjük.
Az aranygaluskát a vaníliasodóval tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.