Elkészítés: Az aszalt szilvát földaraboljuk, a legjobb, ha negyedekbe vágjuk.
Egy nedves konyharuhán a réteslapokból 4-4 lapot egymásra fektetünk. Felületüket a darált dióval vastagon behintjük. Erre kerül szétterítve az aszalt szilva, majd az egészet az előzőleg megolvasztott margarinnal és a mézzel meglocsoljuk. A fahéjjal meghintjük, majd feltekerjük egy konyharuha segítségével, mint a rétest vagy a piskótatekercset szokás.
Sütőpapírral bélelt vagy margarinnal kikent tepsibe fektetjük, tetejüket a felvert tojással kenjük meg.
Közepesen forró sütőben 25 percig sütjük, kb. 165 Celsius-fokon.
Közben a mázhoz valókat kevergetve kis lángon felfőzzük, hűlni hagyjuk, majd mielőtt megkötne, a kihűlt rétest egyenletesen megkenjük vele. Csak akkor szeleteljük, amikor a máz már megdermedt rajta.
Egyszerűbb, ha csokoládét olvasztunk fel egy kis étolajjal, és ezzel kenjük be a rétest.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.