Elkészítés: A pulykamelleket felszeleteljük, majd folpackkal letakarva kiverjük, megsózzuk, mindegyik fűszerrel megszórjuk a szeleteket, majd rátesszük az aszalt szilvákat, feltekerjük, és fogpiszkálóval megtűzzük a roládokat. Lisztbe forgatjuk őket, és pici olajon vagy margarinon hirtelen megkapatjuk, majd kivesszük és félretesszük őket. A hagymákat apróra vágjuk, és olajon aranyszínűre pirítjuk, sózzuk, picit borsozzuk. Ne égjenek azért meg! A pirított hagymára rátesszük a göngyölegeinket, esetleg egy-két szem szilvát, ha maradt, és felöntjük vízzel, úgy, hogy épp ellepje a roládokat. Nem baj, ha itt-ott picit kikandikálnak. Lefedjük az egészet, és közepes lángon készre főzzük. Akkor van kész, ha a husi puha, a szaft pedig sűrű a krémesre főtt hagymától. Figyeljük azért, mert a vizet lehet, hogy pótolni kell. Ha a husi puha, de a szaftot nem találjuk elég sűrűnek egy-két kanál liszttel vagy étkezési keményítővel segíthetünk a dolgon, de nekem szinte mindig sikerült besűrűsödnie.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.