Klasszikus grízgaluska leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Vadas marha
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Dubarry-csirkemell
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Hagymás rostélyos
Zsemlegombóc
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mákos guba
Babgulyás
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tárkonyos csirkeraguleves
Csupacsokis brownie
Dödölle - az eredeti recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Aszúban párolt aszalt szilvával és kacsamájjal töltött kacsamell recept
recept
Mester

Aszúban párolt aszalt szilvával és kacsamájjal töltött kacsamell

60 perc
0 adag
Költséges
5
2010. 07. 01.

Elkészítés

Elkészítés: Megtisztítom a kacsamájat, majd forró olajon mindkét oldalát megsütöm. Darabokra vágom az aszalt szilvát, és fehérborban elkevert mézzel felfőzöm, hogy megpuhuljon, majd a máj mellé dobom. Sózom, és aláöntöm a tokaji aszút. 1-2 perc múlva leveszem a tűzről.

Átlósan beirdalom a kacsamellek bőrös felét, majd hosszában felszúrom egy éles késsel. A keletkezett lyukat belülről bedörzsölöm sóval és borssal. Betöltöm a darabokra vágott májat, szilvát, majd megint májat, és így tovább, végül fogpiszkálóval megtűzöm.

Bőrös oldalával lefelé forró, száraz serpenyőbe teszem. Lassú tűzön kb. 20 percig sütöm, közben a kiolvadó zsírral locsolgatom a hús tetejét. Amikor ropogósra sült, megfordítom, és még 3 percig sütöm a másik oldalát. Hidegen szeleteltem.

Megjegyzés
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

4 értékelés

Ajánljuk még

Tócsnipalacsinta
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

7 órája

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Tócsnipalacsinta recept
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

7 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.