Elkészítés: Megtisztítom a kacsamájat, majd forró olajon mindkét oldalát megsütöm. Darabokra vágom az aszalt szilvát, és fehérborban elkevert mézzel felfőzöm, hogy megpuhuljon, majd a máj mellé dobom. Sózom, és aláöntöm a tokaji aszút. 1-2 perc múlva leveszem a tűzről.
Átlósan beirdalom a kacsamellek bőrös felét, majd hosszában felszúrom egy éles késsel. A keletkezett lyukat belülről bedörzsölöm sóval és borssal. Betöltöm a darabokra vágott májat, szilvát, majd megint májat, és így tovább, végül fogpiszkálóval megtűzöm.
Bőrös oldalával lefelé forró, száraz serpenyőbe teszem. Lassú tűzön kb. 20 percig sütöm, közben a kiolvadó zsírral locsolgatom a hús tetejét. Amikor ropogósra sült, megfordítom, és még 3 percig sütöm a másik oldalát. Hidegen szeleteltem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.