Elkészítés: A húst kockára vágjuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 1 dl vízzel, és fedő alatt pároljuk.
A szalonnát apró csíkokra szeljük, zsírjára sütjük. Közben a hagymát finomra vágjuk, a fehér paprikát belső részét kivágjuk, majd felszeleteljük, a paradicsomot és a gombát is. (Most nem friss paprikát és paradicsomot használtam, hanem a télre eltett sült paprika és paradicsomot vettem elő a fagyasztóból, és ezzel helyettesítettem. Erdei gombát, tuskógombát rejt a finom étel, amit szintén a fagyasztóból vetem elő.)
A szalonna zsírján a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, a paprikát és a paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, kb. 1 dl vizet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk.
Beletesszük a félig megpuhult húst levével együtt, és takarék lángon tovább főzzük.
Ha már megpuhult, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kávéskanál porcukrot, 1 evőkanál lisztet csomómentesre kikeverünk, és lassan a raguhoz adjuk, majd összeforraljuk.
Galuskával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.